Güncel Hikayeler |
08-15-2009 | #1 |
TiFus
|
Güncel HikayelerMuhtaca Yardım Etmek Ağu 6th, 2007 tarihinde windfootprint yazmış Çölde devesiyle seyahat eden bir bedevi, yolu üzerinde susuzluktan dudakları kurumuş, bitap halde bir adama rastgelir “Su! Su…! diye inleyen bu adama devesinden inip su verir Suyu içip kendine gelen adam, bedeviyi itip, onun devesine atlayarak kaçmaya başlar Bedevi düştüğü yerden adama seslenir “ Deveyi al git ama, lütfen bu hadiseyi kimseye anlatma!” Nankör adam sebebini merak edip sorunca bedevi cevap verir “ Eğer sen bu yaptıklarını anlatırsan, bu kulaktan kulağa her yere yayılır ve insanlar artık çölde rastladıkları muhtaç kimselere yardım etmezler
08-15-2009 | #2 |
TiFus
|
Cevap : Güncel HikayelerSerçe Ve Göçmen Kuş Tem 19th, 2007 tarihinde tigris yazmış İhanetin adı göçmen bir kuşa verilmiş, Sadakatin adı ise; bir serçeye Göçmen kuş bütün bahar ve yaz boyunca Küçük köyün üstünde uçmuş serçeyle beraber Küçük sinekleri, kurtları yemişler, Kış yağmurlarıyla şaha kalkmış, derelerden su içmişler Masmavi gökyüzünde dans etmişler, Çiçek açan ağaçlara konup, papatya tarlalarında gezmişler… Birbir lerine söz vermiş kuşlar; Ayrılmayacağız diye Ama kış gelmiş, Göçmen kuş adına yakışanı yapmaya kararlıymış, Serçe ise her zamanki gibi sadık Ama sevgi de yabana atılmaz bir gerçek Ayrılık acı, ihanet kötüymüş serçe için Yaşamaksa önemli imiş göçmen için O, baharların tatlı eğlencesiymiş sadece Gel demiş serçeye benle beraber… Başka bir bahara uçalım Serçe ise burda bekleyelim demiş yeni baharı Ama kış acımasızdır demiş göçmen, Yaşayamayız burda, aç kalır üşürüz Serçe hayır demiş korunuruz kötülüklerinden kışın beraber Göçmen inanmamış serçeye hayır demiş gidelim Serçe için gitmek nasıl bir ihanetse yaşadığı yere Kalmakta aynı şekilde ihanetmiş sevgiliye Ve karar vermiş sevgiyi seçmiş Uçacakmış yeni bir bahara… Göçmen ve serçe çıkmışlar yola, Ama serçe zayıfmış, onun kanatları uzun uçuşlar için değil Dayanamayacakmış bu yola Oysa göçmenin kanatları güçlüymüş Çünkü o hep kaçarmış kışlardan Hep gidermiş zorluklarından kışın yeni baharlara Bir fırtına yaklaşıyormuş Göçmen hızlı gidiyormuş fırtınadan, yakalanmayacakmış Ama serçe iyice zayıf kalmış, yavaşlamaya başlamış Göçmene duralım demiş artık Biraz dinlenelim Göçmen itiraz etmiş, fırtına demiş, ölürüz Serçe çok fırtına görmüş, kurtuluruz demiş Ama göçmen yürü demiş serçeye birazdan okyanuslara varacağız Serçe sevgisine uymuş ve peşinden son bir gayretle gitmiş göçmenin Birazdan varmışlar okyanusa Kurtuluşuymuş bu büyük deniz Göçmen için çok iyi bilirmiş buraları Ama serçe ilk kez görüyormuş ve sanki Gökyüzünden daha büyükmüş bu yeni mavi Serçe artık dayanamıyormuş, Son bir sevgi sesiyle seslenmiş göçmene Artık gidemiyorum… Göçmen serçeye bakmış, Bakmış ve devam etmiş…… Okyanus çok büyükmüş, serçe ise çok küçük Serçenin sevgisi de çok büyükmüş ama göçmen çok küçük… Mavi sularında okyanusun bir minik SADAKAT … Yeni bir baharın koynunda koca bir İHANET… |
Cevap : Güncel Hikayeler |
08-15-2009 | #3 |
TiFus
|
Cevap : Güncel HikayelerPazartesi günüydü,Aydın okuldan çıkıp eve gitmiştiBabasıda gelditen bi süre sonra yemek masasına oturdular Yemekten sonra Aydın traş olan babasının yanına gittiBabası traş olurken musluğu açık bırakmıştıAydın bunu görünce sinirlendi ve ogün coğrafya dersinde konuşulanlar aklına geldi,sinirle gidip musluğu kapattı ve babasına yaşam kaynağımız olan suyu boşa akıtmanın zararlarını ve eğer böle giderse Türkiye'yi büyük sorunların beklediğini söylediBabası Aydına bakarak haklısın oğlum bundan sonra bu konuda çok titiz davranacağını söylediAydın oradan mutfağa geçtiAnnesi bulaşık yıkıyordu ve suyu boşa akıtıyorduAydın yine sinirlendi ve babasına anlattıklarını annesine de anlattı,bulaşık makinesi kullanmasını söylediOgünden sonra evde tasarruf başladı Aydın |
08-15-2009 | #4 |
TiFus
|
Cevap : Güncel HikayelerKURABİYE HIRSIZI Ağu 14th, 2007 tarihinde tigris yazmış Bir gece kadının biri bekliyordu havaalanında, Daha epeyce zaman vardı, uçağın kalkmasına Havaalanındaki dükkandan bir kitap ve bir paket kurabiye alıp, buldu kendisine oturacak bir yer Kendisini kitabına öyle kaptırmıştı ki, yine de Yanında oturan adamın olabildiğince cüretkar bir şekilde Aralarında duran paketten birer birer kurabiye Aldığını gördü, ne kadar görmezden gelse de Bir taraftan kitabını okuyup, bir taraftan kurabiyesini yerken, Gözü saatteydi, “kurabiye hırsızı”yavaş yavaş Tüketirken kurabiyelerini Kulağı saatin tik tak larındaydı ama yine de engelleyemiyordu tik tak lar sinirlenmesini Düşünüyordu kendi kendine, “Kibar bir insan olmasaydım, Morartırdım şu adamın gözlerini!” Her kurabiyeye uzandığında, adam da uzatıyordu elini Sonunda pakette tek bir kurabiye kalınca “Bakalım şimdi ne yapacak?” dedi kendi kendine Adam, yüzünde asabi bir gülümsemeyle Uzandı son kurabiyeye ve böldü kurabiyeyi ikiye Yarısını kurabiyenin atarken ağzına, verdi diğer yarıyı kadına Kadın kapar gibi aldı kurabiyeyi adamın elinden ve “Aman Tanrım, ne cüretkar ve ne kaba bir adam, Üstelik bir teşekkür bile etmiyor!” Anımsamıyordu bu kadar sinirlendiğini hayatında, Uçağının kalkacağı anons edilince bir iç çekti rahatlamayla Topladı eşyalarını ve yürüdü çıkış kapısına, Dönüp bakmadı bile “kurabiye hırsızı” na Uçağa bindi ve oturdu rahat koltuğuna, Sonra uzandı, bitmek üzere olan kitabına Çantasına elini uzatınca, gözleri açıldı şaşkınlıkla Duruyordu gözlerinin önünde bir paket kurabiye! Çaresizlik içinde inledi, “Bunlar benim kurabiyelerimse eğer; Ötekiler de onundu ve paylaştı benimle her bir kurabiyesini!” Özür dilemek için çok geç kaldığını anladı üzüntüyle, Kaba ve cüretkar olan,”kurabiye hırsızı”kendisiydi işte |
08-15-2009 | #5 |
TiFus
|
Cevap : Güncel Hikayelerİnsan Ve Dünya Tem 19th, 2007 tarihinde tigris yazmış Adam,bir haftanın yorgunluğundan sonra Pazar sabahı kalktığında bütün haftanın yorgunluğunu çıkarmak için eline gazetesini aldı ve bütün gün miskinlik yapıp evde oturacağını düşündü Tam bunları düşünürken oğlu koşarak geldi ve sinemaya ne zaman gideceklerini sordu Baba oğluna söz vermişti bu hafta sonu sinemaya götürecekti ama hiç dışarıya çıkmak istemediğinden bir bahane uydurması gerekiyordu Sonra gazetenin promosyon olarak dağıttığı dünya haritası gözüne ilişti Önce dünya haritasını küçük parçalara ayırdı ve oğluna eğer bu haritayı düzeltebilirsen seni sinemaya götüreceğim dedi sonra düşündü: -Ohh be kurtuldum en iyi coğrafya profesörünü bile getirsen bu haritayı akşama kadar düzeltemez Aradan on dakika geçtikten sonra oğlu babasının yanına koşarak geldi ve “baba haritayı düzelttim,artık sinemaya gidebiliriz”dedi Adam önce inanamadı ve görmek istedi Gördüğünde de hala hayretler içindeydi ve bunu nasıl yaptığını sordu Çocuk şu cevabı verdi: - Bana verdiğin haritanın arkasında bir insan vardı İNSANI DÜZELTTİĞİM ZAMAN DÜNYA KENDİLİĞİNDEN DÜZELMİŞTİ |
|