Cevap : Günün Hikayesi |
08-13-2009 | #16 |
TiFus
|
Cevap : Günün Hikayesi11072009 Gönderilmeyen Mektup Biliyorsun, gayem sana zarar vermek, seni incitmek, kırıp dökmek değildi Yılar yılı açı çekmiştim, istemediğin bir ortamdaydın ve sana ters düştüğü halde yanlış şeyler yapmıştın Acına, yaşam mücadelene ortak olup yüreğimi yüreğine, ömrümü ömrüne katip seni mutlu edecektim |
08-13-2009 | #17 |
TiFus
|
Cevap : Günün Hikayesi12072009 Yeşil Elbise Hikayesi Kasabanın üzerindeki derin karanlık yavas yavas yok olmaya baslamadan Ezan sesi karanlıkları delerek semaya doğru yükseliyorduSessiz ortamda daha bir anlamlı ve insanın yüreğini sızlatan bu çağrı uyumakta olan Hasan efendinin kulağını ılık bir rüzgar gibi oksuyorduHızla yataktan kalkıp rehavet veren uykuyu bıçak gibi kesip atan soğuk suyla abdest aldıGozlerinde uykudan eser kalmamıstıGayet dinç ve husu içerisinde kıldı namazını Namaz sonrası yine tüm ümmet için dualar ettiGün tamamen ağarana dek sürdü duası |
08-13-2009 | #18 |
TiFus
|
Cevap : Günün Hikayesi13072009 Acele Karar Vermeyin Köyün birinde bir yaşlı adam varmış Çok fakirmiş ama Kral bile onu kıskanırmışÖyle dillere destan bir beyaz atı varmış ki, Kral bu at için ihtiyara nerdeyse hazinesinin tamamını teklif etmiş ama adam satmaya yanaşmamış "Bu at, bir at değil benim için; bir dost, insan dostunu satar mı" dermiş hep Bir sabah kalkmışlar ki,at yok Köylü ihtiyarın başına toplanmış: "Seni ihtiyar bunak, bu atı sana bırakmayacakları, çalacakları belliydiKrala satsaydın, ömrünün sonuna kadar beyler gibi yaşardınŞimdi ne paran var, ne de atın" demişlerİhtiyar: "Karar vermek için acele etmeyin" demiş"Sadece at kayıp" deyin, "Çünkü gerçek buOndan ötesi sizin yorumunuz ve verdiğiniz kararAtımın kaybolması, bir talihsizlik mi, yoksa bir şans mı? Bunu henüz bilmiyoruz Çünkü bu olay henüz bir başlangıçArkasının nasıl geleceğini kimse bilemez" Köylüler ihtiyar bunağa kahkahalarla gülmüşlerAradan 15 gün geçmeden at, bir gece ansızın dönmüşMeğer çalınmamış, dağlara gitmiş kendi kendineDönerken de, vadideki 12 vahşi atı peşine takıp getirmişBunu gören köylüler toplanıp ithiyardan özür dilemişler"Babalık" demişler, "Sen haklı çıktın Atının kaybolması bir talihsizlik değil adeta bir devlet kuşu oldu senin için, şimdi bir at sürün var" "Karar vermek için gene acele ediyorsunuz" demiş ihtiyar "Sadece atın geri döndüğünü söyleyinBilinen gerçek sadece bu Ondan ötesinin ne getireceğini henüz bilmiyoruz Bu daha başlangıçBirinci cümlenin birinci kelimesini okur okumaz kitap hakkında nasıl fikir yürütebilirsiniz?" Köylüler bu defa açıkçn ihtiyarla dalga geçmemişler ama içlerinden "Bu herif sahiden gerzek" diye geçirmişlerBir hafta geçmeden, vahşi atları terbiye etmeyeçalışan ihtiyarın tek oğlu attan düşmüş ve ayağını kırmış Evin geçimini temin eden oğul şimdi uzun zaman yatakta kalacakmış Köylüler gene gelmişler ihtiyara"Bir kez daha haklı çıktın" demişler "Bu atlar yüzünden tek oğlun, bacağını uzun süre kullanamayacak Oysa sana bakacak başkası da yokŞimdi eskisinden daha fakir, daha zavallı olacaksın" demişler İhtiyar "Siz erken karar verme hastalığına tutulmuşsunuz" diye cevap vermiş"O kadar acele etmeyin Oğlum bacağını kırdıGerçek bu Ötesi sizin verdiğiniz karar Ama acaba ne kadar doğru Hayat böyle küçük parçalar halinde gelir ve ondan sonra neler olacağı size asla bildirilmez" Birkaç hafta sonra, düşmanlar kat kat büyük bir ordu ile saldırmış Kral son bir ümitle eli silah tutan bütün gençleri askere çağırmış Köye gelen görevliler, ihtiyarın kırık bacaklı oğlu dışında bütün gençleri askere almışlar Köyü matem sarmış Çünkü savaşın kazanılmasına imkân yokmuş, giden gençlerin ya öleceğini ya da esir düşeceğini herkes biliyormuş Köylüler, gene ihtiyara gelmişler "Gene haklı olduğun kanıtlandı" demişler "Oğlunun bacağı kırık ama hiç değilse yanında Oysa bizimkiler, belki asla köye dönemeyecekler Oğlunun bacağının kırılması, talihsizlik değil, şansmış meğer" "Siz erken karar vermeye devam edin" demiş, ihtiyar "Oysa ne olacağını kimseler bilemez Bilinen bir tek gerçek var Benim oğlum yanımda, sizinkiler askerde Ama bunların hangisinin talih, hangisinin şnssızlık olduğunu sadece Allah biliyor" |
08-14-2009 | #19 |
TiFus
|
Cevap : Günün Hikayesi14072009 Kalbim Kırık tanıştırıldığım bir erkekle çıkmaya başladıkonun bayan arkadaşları vardı çok sevdiğiözellikle birini çok seviyordu ve niye bu kadar çok sevdiğini bilmediğini söylemiştiönceleri kıskançlık yoktu aramızda ama sürekli onunla birlikte gezmeleri eğlenmeleri beni sinirlendirmeye başlamıştıböyle bir şeyi hazmetmek çok zordu benim içinsevgililer gününde beni aramasını beklemiştim ama aramadı ben aradımev arkadaşı ve bayan arkadaşı beraber eğleniyorlardıdoğrusu çok alınmıştım ve sinirlenmiştimhadi gel demişt ama ben gitmek istemedimısrar edince gittim ama yüzüm asık öyle oturdumsanki ikiside bana kasıtlı yapıyorlardıtamam çok iyi arkadaş olabilirler ama aramıza onu sokup beni kendinden soğutmamalıydıbitirmek istedim ilişkimizi bir çok kezama o beni seviyordu biliyorumşimdi onunla evliyim ama her şey çok farklı onun sadece karısıyım hayat arkadaşı dostu konuşabileceği güvenebileceği biri olarak görmüyor her niyeyse beni hep kendime soruyorum "neden benimle evlendi" diyehiçbirşey paylaşamıyoruz geç evlendiğimiz için hala kendi hayatını yaşıyor diye düşünmüştümevet paylaştığımız 2 çocuk var başka da hiçbir şeyimiz yokve ben evlenmeyi düşünmüyordum keşke ne onunlu ne de başka biriyle evlenmeseydim diyorumkonuşamadığınız ve hayatı paylaşamadığınız bir adamla bir ömür boyu zor olsa gerek! http://forumsinsi.net/bilgenesil-sor...l-arindirilir/ |
|