Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilişkiyi, mahvetmenin, yolları

Bir İlişkiyi Mahvetmenin Yolları

Eski 05-17-2009   #1
siLveRghoSt

Bir İlişkiyi Mahvetmenin Yolları

Bazen bilerek, bazen bilmeden yaptigimiz seyler iliskilerimizi mahvediyor Soz konusu iliskiler kari-koca, ust-ast, anne-baba cocuk ya da arkadaslar arasinda olabiliyor Bakalim asagidakilerden ne kadarini siz, ne kadarini cevrenizdekiler yapiyor?

Bir konusmada dogrunun ne olduguna bos vererek sadece ustun cikmaya calismak ve karsindakinin sozunu kesip son sozu soylemeye calismak: Bazilarimiz ozellikle gorusme suresi biterken sazi ellerine alip son sozu soyleyerek karsilarindakine soz hakki birakmadan kendilerini hakli cikarmaya calisiyorlar

-- Bagirmak veya bagirarak karsisindakinden ustun gelmeye calismak: Bircok kisi sesini yukselterek ya da bagirarak hakliligini onaylatmak ve karsisindakini sindirmek istiyor Konusma ortami tamamen ortadan kalktigi icin gerilimden baska bir sey olmuyor

-- Konuyu degistirmek ya da saptirmak: Bazilari kendileriyle ilgili olumsuz bir seylerin aciga cikmasini onlemek ve mertce tartismak yerine konuyu baska bir yone cekmeye calisiyorlar

-- Karsinizdakini siyah ya da beyaz gibi esnekligi olmayan bir kategoriye oturtmaya calismak: Bazilarimizda konuyu ve karsisindaki kisiyi ozgunlugu icinde almak yerine kaba kategorilere oturtmaya calisiyor Karsisindaki oyle olmadigini soyledikce de ya oyle ya boylesin, baska turlu olamaz, diyor

-- Konusma sirasinda gecmisteki hatalar ve yanlislarla ilgili, ama konuyla ilgisi olmayan bir listeyi cikarmak: Iliskilerimizde temizlenmemis bir suru sikinti olabilir ancak bunlari yeri gelince konusmak gerekir Bir yil boyunca yikanmamis camasirlari bir kerede ve ozellikle baska bir sey yaparken ornegin araba kullanirken yikayamazsiniz

-- Insanlari saldirganlastiracak sekilde bam tellerine basmak; en hassas olduklari konularda olumsuz seyler soylemek: Bu da bazilarimizin bilerek yaptigi bir sey, okuma firsati olmamis ve bu konuda cok yetersiz bir insana hakaret edercesine cahilsin demek ya da bir seyi basarmak icin cok calismis birine hicbir sey yapmadin demek

-- Aslinda yapilmamis ama konusma sirasinda yapilabilecegi varsayilan suclarla ilgili suclamak: Diyelim ki, bir koca izledigi filmdeki bir kadinin ne kadar guzel oldugunu ve esiyle evli olmasaydi bu kadinla evlenebilecegini soyluyor Karisi da senin zaten gozun disarida, sen Allah bilir beni oldurursun diye ustune gidiyor

-- Her turlu hareketi sorgulayarak bir anlam yuklemeye calismak: Son soyle yaptin, demek ki sunu demek istiyorsun gibi seyler soylemek Ozellikle bazi kadinlar, erkeklerin son derece fonksiyonel ve dusuk dusunce iceren davranislari asiri yorumlamaya gidebiliyor

-- Kisinin sevgisini ve sadakatini her olay ve sozle sorgulamak: Bu da komik baska bir tutum Kendine su getirdin, bana su getirmedin demek ki beni sevmiyorsun Bes dakika gec kaldin, ama Ahmet’ i almaya giderken hic gec kalmiyorsun demek ki beni sevmiyorsun gibi sozlerle her seyi, kisinin sevgi ve sadakatini sorgulamak icin kullanmak

-- Nadir gorulen hatalari ya da sacma davranislari standart bir davranismis gibi gosterip suclamak: Kisi bir defa gec kaliyor ya da bir seyi unutuyor; ama karsisindaki tarafindan surekli gec kalmakla ya da bir seyleri unutmakla suclaniyor

-- Baskalarinin yaninda kisinin zaaflarindan ve hatalarindan soz etmek: Birisini asindirmak ve yok etmek icin yapabileceginiz sey, onun bulundugu ortamda onun hatalarini ve yetersizliklerini ortaya cikarmak Cocuklarinizin okulda ne kadar basarisiz oldugunu, esinizin ya da astiniz ne kadar yetersiz oldugunu arkadaslarinin yaninda soylemek

-- Yikici eylemlerle ilgili tehditte bulunmak: Soyle yaparsaniz soyle yaparim demek Sen simdi oraya gidecek olursan, ben de bundan sonra sunu yapacagim demek

-- Isine gelmeyince cevir kazi yanmasin yapmak; kelime oyunlariyla ben oyle dememistim ya da oyle demek istememistim diyerek yeni konum almak

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Bir İlişkiyi Mahvetmenin Yolları

Eski 05-17-2009   #2
Şengül Şirin

-- Bagirmak veya bagirarak karsisindakinden ustun gelmeye calismak: Bircok kisi sesini yukselterek ya da bagirarak hakliligini onaylatmak ve karsisindakini sindirmek istiyor Konusma ortami tamamen ortadan kalktigi icin gerilimden baska bir sey olmuyor

çok doğru

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-18-2009   #3
Equinox

İnsan ilişkilerini önemsemeli ben merkezcilik karşı tarafı anlamadan dinlemeden karar vermek ne yazık ki hep kayıplar yaşatıyor elinize sağlık
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-18-2009   #4
TiFus

Evet çok güzel ellerine sağlık kız arkadaşımdan ayrılmak istediğim zaman bir okurum burayı :)
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com