![]() |
Nasip İse Gelir Hint'ten Yemen'den, Nasip değil İse Ne Gelir Elden? |
![]() |
![]() |
#1 |
Equinox
![]() |
![]() Nasip İse Gelir Hint'ten Yemen'den, Nasip değil İse Ne Gelir Elden?Eski Sisam krallarından Ancee adında bir zalim, yeni yaptırdığı bir bağa üzüm kütükleri diktiriyormuş ![]() sağlamak için de kölelerini hiç dinlenmeden çalıştırıyormuş ![]() zavallı kölelerden biri, bir gün pek bitkin düştüğü için dayanamaz ve zalim krala: - Niçin bu kadar acele ediyorsunuz efendim? Siz bu bağın üzümlerinden yapılacak şarabi hiç bir zaman içemeyeceksiniz ki! Deyivermiş ![]() Kral biraz kızmışsa da sesini çıkarmamış ![]() yetiştikten sonra, kral köleler de dahil herkesin hemen toplanmasını emretmiş ![]() bir bardak getirilmesini emretmiş ![]() bulunan köleyi de huzuruna çağırtmış ![]() Şarap bardağını eline alarak: - Söyle bakayım, benim bu şaraptan hiç bir zaman içemeyeceğimi tekrar iddia edebilir misin? diye sormuş ![]() cevap vermiş: - Belli olmaz efendim ![]() ![]() dudak ile bardak arasındaki mesafe çok uzundur ![]() gelebileceğini de bilemem! Köle sözlerini bitirir bitirmez, içeri kralın adamlarından biri girmiş ![]() ve asmaları kırıp döktüğünü söylemiş ![]() Kral elindeki bardaktan bir damla dahi içmeden hemen dışarı fırlamış ![]() Bahçede domuzun bulunduğu yere koşmuş ![]() öldüresiye bir mücadele başlamış ![]() azı dişleriyle, Sisam kralının karnını yarıp ölümüne sebep olmuş ![]() Kral bostanda, bardak masada kalmış ![]() ![]() Su söz bu olayı güzel bir şekilde ifade ediyor: "Nasip ise gelir Hint'ten Yemen'den, Nasip değil ise ne gelir elden?" Sevgiyle kalın ![]() ![]() ![]() Kalbinize yakın bulduklarınızı çantada keklik sanmayın ![]() Sıkıca asılın onlara, tıpkı hayata asıldığınız gibi ![]() ![]() ![]() onlarsız hayat da anlamsızdır ![]() ![]() Aşkı bulmanın en kısa yolu, "aşık olmaktır", korunmanın en iyi yolu ise aşka kanat takmak ![]() ![]() ![]() ve nereye gittiğinizi unutmayın ![]() Hayatın bir yarış değil, her saniyesinin tadı çıkarılması gereken güzel bir yolculuk olduğunu aklınızdan çıkarmayın ![]() Dün tarih oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Can DÜNDAR
![]() |
Cevap : Nasip İse Gelir Hint'ten Yemen'den, Nasip değil İse Ne Gelir Elden? |
![]() |
![]() |
#2 |
Berna
|
![]() Cevap : Nasip İse Gelir Hint'ten Yemen'den, Nasip değil İse Ne Gelir Elden?Hayatın bir yarış değil, her saniyesinin tadı çıkarılması gereken güzel bir yolculuk olduğunu aklınızdan çıkarmayın ![]() Dün tarih oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok güzel bir paylaşımdı, beğeniyle okudum ![]() Teşekkür ederiz sevgili Equinox ![]()
|