Hikaye::::: Cenneti Satın Almak |
03-02-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Hikaye::::: Cenneti Satın AlmakGünün son dersinin sonuna gelinmiştiÖğrenciler çıkmak için sabırsızlanıyorduDefter ve kitaplarını çantalrına koydularZil çalar çalmaz,dışarı çıkmak için hazırdılar Yalnız,Ali gecikmek için elinden geleni yapıyorduAğır ağır eşyasını topladıBir yandan göz ucuyla öğretmenine bakıyor,bir yandan da arkadaşlarının gitmesini bekliyordu Öğretmeni,onun bu halini fark etti: -Hayrola Ali,eve gitmeyecek misin? -Sizinle konuışmak istiyordum öğretmenim -Peki Ali,ne söyleyeceksin bakalım? -Ahmet arkadaşımın durumları pek iyi değil galibaAnnesi,beslenme çantasına iyi şeyler koymuyorOna yardım etmek istiyorumBenim yardım ettiğimi bilse üzülürGünde bir simit parçası biriktirip her hafta size versem,siz de ona verseniz? Öğretmen şaşırdıAli hakkındaki bilgileri yokladıBu çalışkan ve sevimli öğrencisi,ne kadar da iyi niyetli ve düşünceliydi -Sizin maddi durumunuz pek iyi değil Ali? -Evet öğretmenimBabam çoğu zaman iş bulamıyor Ama bende çalışıyorum -Nerede çalışıyorsun? -Simit satıyorum Öğretmen iyiliğin bu kadarına ne demeliydi şimdi?Onu,bundan vazgeçirmek için bir çare bulmalıydı -Büyüyünce ne olmak istiyorsun Ali? -İnsanlara daha çok yardım etmek için,çok zengin bir iş adamı? -İstersen acele etme;çok zengin olduğun zaman insanlara yardım edersin -Olmaz öğretmenim -Neden olmaz? -Üç sebepten dolayı olmaz Birincisi:Bu para zaten benim değilİyilik ettiğim için Allah,beni insana sevimli gösteriyorOnlar da daha çok simit alıyorlar İkincisi:'Ağaç yaş iken eğilir'deniliyorŞimdiden iyilik yapmazsam büyüdüğümde hiç yapamam Üçüncüsü:Şimdi,ancak hergün bir simit parçası kadar yardım edebiliyorumAllah,Cennet'i gücü kadar iyilik edene veriyorEğer zengin olmadan ölürsem birkaç simit parasıyla Cennet'e gidebilirimBundan daha karlı bir yatırım olur mu? |
|