Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
amerikalı

Amerikalı

Eski 12-08-2008   #1
KRDNZ

Amerikalı

Amerikalı bir zengin işadamı, bir is seyahati sırasında küçük bir Meksika koyu kasabasına uğrar Limanda gezerken, ağzına kadar balık dolu küçük bir teknenin içinde oturan bir balıkçı dikkatini çeker Merakla yanına yaklaşır ve sorar,

"Merhaba, bu balıkları yakalamak ne kadar zamanını aldı ?"

Balıkçı, tümünü bir-iki saate yakaladığını söyler

Yabancı adam bu kez, niçin daha uzun sure kalıp daha fazla balık yakalamadığını sorar

Balıkçı, ailesinin geçimi için bu kadarının yettiğini söyler

Amerikalı işadamı merakla balıkçıya kalan zamanını nasıl geçirdiğini sorar

Balıkçı anlatır, "Geç vakit yatarım, sabah birazcık balık yakalarım Sonra çocuklarımla oynarım, öğende de karim Maria ile biraz siesta yaparım Akşamları, amigolarla beraber gitar calip şarap içeriz, eğleniriz Dolu ve meşgul bir yaşantım var senyor"

Amerikalı gerinerek, "Benim Harvard'dan MBA'm var ve sana yardim edebilirim balık tutmak için daha çok zaman ayırmalı ve daha büyük bir tekne ile çalışmalısın Bu tekneden elde edeceğin gelirle daha büyük tekneler alırsın Kısa surede bir Balıkçı filosuna sahip olursun Böylelikle, yakaladığın balıkları aracılara değil doğrudan doğruya isleme tesislerine satarsın Hatta kendi balık fabrikanı bile kurabilirsin Balıkçılık sektöründe bir numara olursun" Ve Amerikalı devam eder, "Tabii bunları yapman için öncelikle bu küçük Balıkçı kasabasını terk edip Mexico City'ye, daha sonra Los Angeles'e ve en sonunda holdingini genişletebileceğin New York'a yerleşirsin"

Balıkçı düşünceli vaziyette sorar, "Peki senyor, bu anlattıklarınız ne kadar zaman alır ?"

Amerikalı yanıtlar, "15-20 yıl kadar"

"Peki bundan sonra senyor ?" diye sorar Balıkçı Amerikalı güler,

"Simdi anlatacağım en iyi tarafı! Zamanı geldiğinde, şirketini halka açarsın ve şirketinin hisselerini iyi paraya satarsın! Kısa zamanda zengin olup milyonlar kazanırsın !" "Milyonlar ?" der

Meksikalı, "Eeesonra senyor ?"

Amerikalı, "Ondan sonra emekli olursun Geç vakitlerde yatabileceğin küçük bir Balıkçı kasabasına yerleşirsin, istersen zevk için biraz balık tutarsın, çocuklarınla oynayacak, karınla siesta yapacak zamanın olur, akşamları da arkadaşlarınla şarap içip, gitar çalarsın nasıl, mükemmel değil mi?

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com