![]() |
Sen Hiç Mezarlık Ziyaretine Gittin Mi |
![]() |
![]() |
#1 |
hayatyolu
|
![]() Sen Hiç Mezarlık Ziyaretine Gittin MiSen hiç mezarlık ziyaretine gitmiyorsun Karı-koca televizyonda akşam haberlerini izliyordu ![]() Ramazan Bayramı’nın ikinci günüydü ve ekranda, mezarlıklara yakınlarını ziyarete giden insanların haberi vardı ![]() Devlet memuru Bünyamin Bey, uzaktan kumanda ile televizyonun sesini kıstı ve eşine döndü: - İlkokuldayken Ali öğretmenim “Çocuklar, 2000 yılında kaç yaşında olacaksınız, hesaplayın bakayım” demişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Hı hı ![]() - Ölünce görmeyi çok istediğim insanlar var ![]() - Haydaa, nereden çıktı şimdi akşam akşam? - Yo, sadece şimdi değil; sürekli düşünürüm ![]() Kadın, mezarlık ziyaretinden sonra ekranda gelen magazin haberini görünce uzaktan kumandaya hamle etti ![]() ![]() - Kimlermiş onlar? Zeki Müren mi? Bünyamin Bey, dalıp giden gözlerini karısına çevirdi: - Hı? - Ölünce görmek istediklerin kimlermiş? - Birinciyi biliyorsun zaten ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karısı Şükriye bir şey anlamadı ![]() - Oğlan gelir şimdi, ben sofrayı hazırlayayım ![]() - Kim bunlar ve neden bunlar diye sormayacak mısın? Kadın yutkunarak tekrar oturdu kanepeye: - Sordum; kim ve neden? Yani kim derken padişahı biliyorum da ![]() ![]() ![]() Bünyamin Bey, üst üste attığı bacaklarını indirip toparlandı: - Bişri Hafi müthiş bir pişmanlığın, Vahşi feci bir mahcubiyetin, Abdülaziz Han hazin bir mağlubiyetin simgesidir benim için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Sen hiç mezar ziyaretine gitmiyorsun, dedi Şükriye ![]() ![]() Adam karısına hak verir gibi başını aşağı yukarı salladı: - Haklısın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karısı konuyu değiştirdi: - Bu çocuk da yola çıkacak diye nazlılığı iyi kullanıyor ![]() - Boş ver hatun, dedi Bünyamin, koca adam o artık, yarın yolcu nasılsa, gelir birazdan ![]() ![]() ![]() Gerçekten de az sonra evin tek çocuğu, yarın okul için Sakarya’ya gidecek olan on sekiz yaşındaki oğulları içeri girince sofraya oturdular ![]() *** Bünyamin Beyin müdürü, caminin bahçesinde, Şükriye Hanıma yaklaşarak: - Gerçekten teselli için söylemiyorum yengeciğim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kadın titreyen dudaklarla başını sallayıp onayladı müdürü: - Sağ olun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O sırada Bünyamin’in tabutu, birbiriyle yarışan insanların havada nöbet değiştiren elleriyle mezarlığa doğru yola çıktı ![]()
![]() |
Cevap : Sen Hiç Mezarlık Ziyaretine Gittin Mi |
![]() |
![]() |
#2 |
gulhan
|
![]() Cevap : Sen Hiç Mezarlık Ziyaretine Gittin Miemegıne saglık
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
hayatyolu
|
![]() Cevap : Sen Hiç Mezarlık Ziyaretine Gittin Miokuyan gözlerine sağlıkk:P |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
gothicc_girll26
|
![]() Cevap : Sen Hiç Mezarlık Ziyaretine Gittin Miemeğine sağlıqq=)
kan akar dudakLarımdan ![]() ![]() v simdi sadece bi öLü ruhum vedaLar zor ya işde işde bn o zor oLanı yasıyorum şimdiLerde ![]() ![]() |__tak jiLeti dudaqına öp beni şahdamarımdan ![]() ![]() ![]() 'seLin_
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
hayatyolu
|
![]() Cevap : Sen Hiç Mezarlık Ziyaretine Gittin Miokudnuz için tşlerr |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
kezban
|
![]() Cevap : Sen Hiç Mezarlık Ziyaretine Gittin Miadamın ogluda artık köyden biri ölünce mecburen gider babasının ziyaretine ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
djdem
|
![]() Cevap : Sen Hiç Mezarlık Ziyaretine Gittin Mihani derler ya içine doğmuş diee öyle olmuş bünyamin beyinkide teşekkürler
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
hayatyolu
|
![]() Cevap : Sen Hiç Mezarlık Ziyaretine Gittin Mieedd gdiyyoodr heralde |
![]() |
![]() |
![]() |