![]() |
ya biri bana yardım etsiiin |
![]() |
![]() |
#1 |
one spark
|
![]() ya biri bana yardım etsiiinAtatürk'ün Atatürk ilkelerine yansıyan düşüncelerini bana bulabilirimisiniz aciil ihtiyacım var bu ödeve |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : ya biri bana yardım etsiiin |
![]() |
![]() |
#2 |
Equinox
![]() |
![]() Cevap : ya biri bana yardım etsiiinnetten bulduğum bunlar işine yararsa one spark ![]() 1-Atatürkçülük, her türlü gericiliğe, tutuculuğa, bağnazlığa, yobazlığa ve boş inançlara doğa dışı düşüncelere kesinlikle karşıdır; çünkü akılcıdır ![]() ![]() ![]() 2 - Atatürkçülük, baskı, korku ve bütün toptancı (totaliter) yönetimlere kesinlikle karşıdır; çünkü özgürlükçüdür ![]() ![]() 3 - Atatürkçülük, insana değer vermeyen, onu sömüren bir düşünce ve tutuma karşıdır; çünkü insancıldır, insanlık-değerlerin ve haklarına saygı gösterilmesini ister ![]() ![]() ![]() 4 - Atatürkçülük, bilim dışı her yönteme ve uygulamayâ kesinlikle karşıdır; çünkü bilimci ve gerçekçidir ![]() ![]() 5 - Atatürkçülük, ırkçılığa ve saldırganlığa (Emperyalizme) kesin olarak karşıdır; çünkü ulusçudur, barışçıdır ![]() ![]() 6 - Atatürkçülük kendini Türk bilen, Türküm diyen herkesi Türk sayar ![]() 7 - Atatürkçülük, erkek ve kadın ayırımı yapan her düşünceye karşıdır; çünkü toplumun içinde kadının çok önemli bir yeri olduğuna inanır; kadınla erkek arasında hak eşitliğini ilke sayar ![]() 8- Atatürkçülük, kültürde ve dilde yabancılaşmaya kesinlikle karşıdır; çünkü ulusal kültürün ve dilde bağımsızlığın, siyasal bağımsızlığın da koşullarından olduğuna inanır ![]() 9 - Atatürkçülük, her türlü iç ve dış sömürrüye karşı olduğundan Emperyalizme ve Feodalizme de karşıdır ![]() ![]() 10 - Atatürkçülük, halkın katılmadığı her türlü yönetime ve girişime karşıdır; çünkü gerçek ânlamıyla halk egemenliğinden ve halk yönetiminden yanadır ![]() 11 - Atatürkçülük, üretim ilişkilerine dayanan sınıfların varlığını yadsımamakla birlikte, bu sınıfların çatışmasını kesinlikle reddeder ![]() ![]() 12 - Atatürkçülük, yeni Türk Devleti'nin, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini oluşturan çâğdaş ve ulusal değerlerin birleşimi bir Dünya görüşüdür ![]() ![]() 13 - Atatürkçülük, Kapitalist ve Sosyalist bloklar dışındaki geri kalmış dünya ulusları için de bir meşal olmuştur ![]() ![]() ![]() 14 - Atatürkçülüğün, ilkeleşen başlıca hedefleri, ulusal tam bağımsızlık, çağdaşlaşma, ulusal egemenlik, lâyiklik, halkçılık, ulusçuluk, devletçilik ve cumhuriyetçiliktir ![]() ![]() ![]() ![]() Atatürk ilkeleri tek tek ele alınıp yorumlanamaz ve ayrı ayrı, uygulanamaz bir bütündür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Cevap : ya biri bana yardım etsiiin |
![]() |
![]() |
#3 |
one spark
|
![]() Cevap : ya biri bana yardım etsiiinçok teşekkür ederim inş ![]() |
![]() |
![]() |
|