Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Erkekler Kahvehanesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
erkekler, evli, için, konular, önemli

Evli Erkekler İçin Önemli Konular

Eski 10-13-2008   #1
KRDNZ

Evli Erkekler İçin Önemli Konular

Nafaka: Evli erkek, imkanları nisbetinde eşinin ve çocuklarının maddi ihtiyaçlarını karşılamakla, helal nafaka sağlamakla mükelleftir Nafaka, yeme-içme, mesken, giyim gibi zaruri ihtiyaçlardır

İyi geçinme: Erkek, hanımına karşı güler yüzlü, tatlı sözlü, iyi huylu olmalıdır Kadını incitecek yersiz davranışlardan, kaba tavırlardan sakınmalıdır

Sevgi ve bağlılık: Erkek, eşine karşı olan sevgisinde cömert olmalıdır Ona karşı öyle samimi olmalı ki, kadın herkesten daha çok sevildiğini hissetsin Ancak bu, her isteğini yerine getirmek anlamında değildir Bazı istekler elbette gerçekleşmeyebilir

Sohbet: Şartlar elverdikçe hanımıyla sohbet ve şakalar yapıp neşeli vakitler geçirmeyi sağlamak evliliğin tabii ihtiyaçlarındandır

Nezaket: Kadın, eşi tarafından beğenilmeyi ister Şaka dahi olsa kadın kötülenmemeli Lüzumu yokken tenkit edilmemeli Kadına değer verilmeli Sık sık yaptıklarını takdir etmeli

Sabır: Erkek, eşinin bazı hatalı sözleri ve davranışlarına karşı hemen öfkelenmemeli Sinirlenip bağırmamalı Kadın sinirlenmişse de, erkek sükûnetini korumalı

Tedbir: Erkek, ailede kavga çıkarmaktan ve kadını dövmekten sakınmalı Evlilik hayatının selameti için herkes çeşitli tedbirler alır Fakat, basit kusurlar için kadını azarlamak yersizdir

Hoşgörü: Eşinin bazı kusurlarını görmezden gelmeli Olağan bir kusurdan dolayı da bir-iki günden fazla dargın durmamalı Erkek, bazen de kusuru kendinde aramalı

Yardım: Dışarıya dönük işler erkek tarafından görülmeli Ev işlerinde de kadına yardımcı olmalı Evdeki düzen ve temizliğe dikkat etmeli

Eve bağlılık: Kadının hoşlandığı erkek, evine bağlı olan erkektir Erkek, geceleri ihtiyaçtan fazla dışarıda kalmayıp evine dönmeli İnsan aradığı saadeti, ancak evinde bulabilir
Engel çıkarmamak: Erkek, eşinin ilmi ve fikri çalışmalarına engel olmaktan sakınmalı İlim ve fikir mesleğinde hizmet görenler, bunları evlilik hayatına feda edemezler ( Ben ilmi çalışma yapıyorum diyerekte beyler devamlı olarak ihmal edilmemeli, bundan sakınılmalıdır Herşeyin ortası iyidir)

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Ey ŞaiR! Bana Yağmurdan bahsetme, yağdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com