![]() |
Referansım ALLAH'tır |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Referansım ALLAH'tırBirkaç yıl önce, bir vilayetimizde, bir bakanlığın il müdürüydüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arkadaşlar olarak hepimizin kanaati aynı ki, siyasi ve diğer baskılardan hiçbirine boyun eğmeden hak edeni kazandıralım ![]() ![]() ![]() İl'e ikindi vakti vardık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ben buraları bilirim, siz yabancıya benziyorsunuz, namaz kılana hizmet etmek, ALLAH'ın rızasını kazandırır ![]() ![]() Gencin tebessümü, davranışı, kibarlığı, her şeyden çok içten davranışı hepimizi çok etkiledi ![]() "Sen kimsin?, Adın nedir?" "Adım Bilal, bu mahallede oturuyorum ![]() Bir an abdest almayı bırakarak gençle ilgilenmeye başladım ![]() "Ne iş yapıyorsun Bilal?" Biraz durakladı; ama yüzündeki gülümsemeyi hiç eksik etmeden sorumu cevaplandırdı: "Şimdi işim yok ![]() O kadar inanarak söylüyordu ki bunu, "Nasıl olacak o, Bilal?" dedim ![]() Müthiş mütevekkil ve huzurlu bir yüzle: "Üç gün sonra" dedi, " …… ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben bir an neye uğradığımı şaşırmıştım, ama arkadaşlarım da artık, Bilal ile aramızda geçen konuşmalara dikkat kesilmişlerdi ![]() "Peki, Bilal" dedim, "bu zamanda işe girmek zor, hem de çok zor! Senin torpilin var mı? Referansın kim? İşe nasıl gireceksin?" Bilal o mütevekkil ve mütebessim halini kuşanarak (ki bu halini hiç unutamıyorum ![]() "Benim referansım ALLAH Celle Celaluhu'dur ![]() ![]() ![]() Ya Rabbi! Ne işe tutulmuştuk? Ağlamamak için kendimi zor tutuyordum! Gözlerimin buğulandığını ona göstermemeliydim ![]() ![]() "Bilal, baban yok mu?" "Yok, ben üç yaşındayken ölmüş ![]() ![]() Temiz bir saflık üzerindeydi ![]() ![]() ![]() "Askerliğini yaptın mı Bilal?" "Yaptım ya, hem de çavuş olarak" ![]() Artık Bilal'ı daha yakından tanımalıydım; çünkü o tanınmayı çoktan hak etmişti ![]() "Evli misin Bilal?" Bir anda gözleri yere düştü ![]() ![]() ![]() ![]() Yine o kadar kesin konuşuyordu ki, "Ama Bilal, üç gün sonraki sınav için o kadar kesin konuşuyorsun ki, sanki sınavı kazanmış gibisin!" Sustu ![]() ![]() ![]() "Ben Rabbimi seviyorum, inanıyorum ki o da beni seviyor ![]() Ona söyleyecek laf bulamıyordum ![]() ![]() ![]() ![]() "Bilal, sözlünü nasıl buldun? Bu zamanda hem yetim, hem işsize kim kız verir ki?" Başını salladı ve "doğru" diyerek ekledi; "Zor nişanlandım ya, ALLAH razı olsun, kayınpederim olacak olan insan, "sözde Müslüman" değil hakiki mümin ![]() ![]() ![]() Bilal lise mezunuydu, üç yüz kişinin katıldığı yazılı sınavı başarıyla geçerek ilk yetmiş kişinin arasına girdi ![]() ![]() Ve bizler, önümüze sunulan, Bakanlık dâhil, bütün referansları bir kenara koyarak Bilal'ın referansını en öne aldık! Mülakat gününe kadar bizi göremedi, kim olduğumuzu da zaten bilmiyordu ![]() ![]() Adı okundu, içeri girdi ![]() ![]() ![]() Birden şaşırır gibi oldu, yüzü kızardı ve gözleri yere düştü, sessizliği bozdum; "Bilal, bizi tanımadın mı?" "Evet" ![]() "Peki, ne diyeceksin şimdi?" Ağlamaya başladı, çocuk gibi hıçkırıyordu ![]() ![]() ![]() "Ey Rabbim! Ben halimi sana sunmuştum, içimi sana açmıştım, şimdi burada müdürlerime karşı mahcubum ![]() ![]() ![]() Bir an bir sessizlik oldu ![]() "Ne olur, izin verin çıkayım" dedi ![]() "Peki, Bilal" dedik, "Güle güle git ![]() ALLAH'tan isteyenler muratlarına erdiler de ondan gayrisinden isteyenler helak oldular ![]() Fakat Bilal yüreğine ve saflığına ulaşmamız gerek ![]() GÖNÜL PENCERESİNDEN D ![]() Beyandan alıntı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Referansım ALLAH'tır |
![]() |
![]() |
#2 |
Equinox
![]() |
![]() Cevap : Referansım ALLAH'tırTemiz su gibi berrak inanç ne kadar da güzel anlatılmış eline sağlık esmer yar ![]()
![]() |
Cevap : Referansım ALLAH'tır |
![]() |
![]() |
#3 |
edenbulur23
|
![]() Cevap : Referansım ALLAH'tırEline sağlık esmer yar ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|