Tencere Kebabı |
03-16-2008 | #1 |
Şengül Şirin
|
Tencere KebabıEt Yemekleri Tencere Kebabı Hazırlama süresi: 20 DAKİKA Pişirme süresi: 40 DAKİKA 4 kişilik 693 Kalori MALZEMELER 400 gram kıyma 4 adet patlıcan 1 adet soğan 2 adet domates 3 adet sivri biber 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça 3 yemek kaşığı sıvıyağ Tuz n Karabiber Kimyon HAZIRLANIŞI Patlıcanların baş kısmını kestikten sonra yıkayın Alt kısmı bütün kalacak şekilde üstünü verev kesin Soğanı ince ince kıyın Karabiber, kimyon, tuz katıp kıymaya ilave edin Salçayı bir fincan suda ezerek, kıymaya katıp yoğurun Yuvarlak köfteler hazırlayın Bu köfteleri patlıcanların arasına yerleştirip, tencereye dizin HDomatesleri rendeleyip, sarımsakları ezin Üç yemek kaşığı sıvıyağla karıştırın Elde ettiğiniz bu sosu; yemeğin üzerine gezdirin HSivri biberleri; saplarını kopardıktan sonra köftelerin ve patlıcanlarına arasına yerleştirin Tencere kebabınızı kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin Afiyet Olsun |
|