Yabancıların Dilinden Efendimiz... |
01-17-2008 | #1 |
gülgüzeli
|
Yabancıların Dilinden Efendimiz...Hiç kimse Hz Muhammed (sav)’in prensiplerinden daha ileri bir adım atamaz Biz Avrupa Milletleri medeni imkanlarımıza rağmen Hz Muhammed (sav)’in son basamağına varmış olduğu merdivenin daha ilk basamağındayız Şüphe yok ki hiç kimse bu yarışmada Onu geçemeyecektir Goethe (Alman şair) İnsanlığın sorunlarının üst üste yığılarak neredeyse çözülmez bir noktaya ulaştığı günümüzde Hz Muhammed (sav) aramızda olsaydı, bütün bu sorunları, oturup bir kahve içme rahatlığı içinde çözerdi… George Bernard Shaw (Nobel ödüllü İrlanda’lı oyun yazarı) Muallimi ve naşiri olduğun bu kitap senin değildir; O, Allah’a aittir Bunun ilahin bir kitap olduğunu inkar etmek,mevcut ilimlerin batıl olduğunu ileri sürmek kadar gülünçtür Bunun için beşeriyet, senin gibi mümtaz bir şahsiyeti bir defa görmüştür, bundan sonra da göremeyecektir Ben yüksek huzurunda hürmetle eğilirim Prens Bismarck (Almanya Kurucu Devlet Başkanı) Ben bu hayret uyandırıcı insanın hayatını inceledim Benim görüşüme göre O’nu (sav), insanlığın kurtarıcısı olarak tanımamız lazımdır George Bernard Shaw (Nobel Ödüllü İrlanda’lı Oyun Yazarı) Hz Muhammed (sav), halkı için parlak bir örnekti Şahsiyeti,öylesine pak ve lekesizdi Evi, elbisesi,yitecekleri… kısaca, bütün hayatı sade idi Herkes, her zaman huzuruna girebilirdi Hastaları ziyaret ederdi ve herkese karşı sevgi doluydu Dr Gustave Weil (Alman Şarkiyatçı) İnsanlar her şeyden daha fazla Hz Muhammed (sav)’e kulak vermelidir Diğer bütün sözler, onun karşısında boş sözlerdir Thomas Carlyle (İngiliz Düşünür) Modern tarihin en büyük şahsiyetlerini bile Hz Muhammed’le (sav) kıyaslamaya kim cesaret edebilir? O şahsiyetlerin en meşhurları ancak maddi kuvvetler kurdular Halbuki O (sav), orduları, hukuk sistemleri, kavimleri ve dünyanın üçte biri üzerindeki milyonlarca insanı harekete geçirdi… Lamartine ( Fransız Tarihçi) Şöyle bir göz atmakla Hz Muhammed (sav)’in bütün vasıflarını ve kahramanlıklarını görmek mümkündür Eşsiz mucizelerini gördüğüm zaman, O’nu (sav) rütbe bakımından insanların en büyüğü ve en yücesi olarak mütalaa ediyorum Hatta insanlık onun bir benzerini görmemiş ve görmeyecektir de… Prof Bosworth Smith (Peder) Peygamber Hz Muhammed (sav) büyük bir ıslahatçıdır İnsanlığa çok büyük hizmette bulunmuştur Bir ümmeti hak nuruna kavuşturdu O’na bu şeref olarak yeter Onları kan dökmekten kurtardı Barışa eriştirdi Onlara yükselme yollarını açtı O’nun gibi büyük bir zat, her türlü saygıya layıktır… Tolstoy ( Rus Yazar) alıntı
01-17-2008 | #2 |
mate
|
Cevap : Yabancıların Dilinden Efendimiz...Paylaştığın konuların hepsi birbirinden güzel teşekkürler gülgüzeli |
Cevap : Yabancıların Dilinden Efendimiz... |
01-17-2008 | #3 |
gülgüzeli
|
01-17-2008 | #4 |
[KAPLAN]
|
Cevap : Yabancıların Dilinden Efendimiz...Sergilemiş olduğunuz anlamlı ve hoşgörülü tutumunuz konularınıza da fazlasıyla yansıyor Paylaşımlarınızın hiçbirini okumaktan sıkılmıyor insan ve daha önemlisi hepsinden ya birşeyler öğreniyor ; ya da birşeylerin önemini tekrar tekrar hatırlıyor Göstermiş olduğunuz bu güzel ilginin devamını dilerim Belki daha önce söylemişimdir ancak yinelemek isterim ki, sizler gibi değerli insanları ailemizde görmek beni mutlu ediyor |
01-17-2008 | #5 |
meLankoLik_asaLet
|
Cevap : Yabancıların Dilinden Efendimiz...tşkler gülgüzeli |
01-20-2008 | #6 |
gülgüzeli
|
Cevap : Yabancıların Dilinden Efendimiz...sevgili [KAPLAN] ve esmer_yar>> vakit ayırdığınız için teşekkürler okuyan gözlerinize sağlık sevgili [KAPLAN] yapmış olduğunuz yorum daha doğrusu düşünceleriniz beni çok mutlu etti inşallah dediğiniz gibi oluyordurİnanın bende bu ailenin için de olmaktan çok mutluyum |
|