Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
günlere, kaldık

Ne Günlere Kaldık!!!

Eski 01-17-2008   #1
gülgüzeli

Ne Günlere Kaldık!!!

Muhterem Cemal beye: “Kısa Açık Mektuplar” başlıklı yazımda “Saçlarını deve hörgücü gibi yapan’’ kadınlar hadisini zikr etmiştim Sizin bu konudaki yorumunuz şöyle: “Bu deve hörgücü meselesi de bayağı komik nerede okuduysanız “Ey insanlar, benim söylediğim söylenen sözleri duyduğunuzda o söze karşı kalbinizde en ufak bir sıkıntı varsa bilin ki o söz benim değildir” Evet bu olsa olsa senin sözündür İslâm’ın Peygamberine iftira atmayın, yapmayın hocam yapmayın” (Haber5com 14 Ocak 2008)

Hadîs ilmi okumuş bir hocaya, bir müftüye, herhangi gerçek bir din alimine sormuş olsaydınız, yukarıdaki satırları yazmayacaktınız

Saçlarını deve hörgücü gibi yapan kadınlar hadîsi konusunda size bir kaynak gösteriyorum; Sahih-i Buharî’den sonra en muteber ikinci hadîs külliyatı olan Sahih-i Müslim’in Cennet 53 bölümünde şöyle bir hadîs rivayet edilmektedir:

“Ateş (cehennem) ehlinden iki sınıf vardır, henüz onları görmedim (Birinci sınıf) Yanlarında sığır kuyruğu gibi bir şeyler taşıyıp onlarla insanlara vuran kimseler (İkincisi) Giyinmiş çıplak kadınlar ki, bunlar Allah’a taatten (itaatten) dışarı çıkmışlardır Bunlar (hem kendileri baştan çıkmıştır), hem de başkalarını baştan çıkartırlar Başları deve hörgücü gibidir Bu gibi kadınlar, Cennet’e girmek şöyle dursun, onun kokusunu bile alamazlar Halbuki Cennet’in kokusu şu şu kadar uzak mesafeden hissedilir” (Hadîsin ravisi Ebu Hureyre hazretleridir)

İnternetten BAŞLARI DEVE HÖRGÜCÜ KADINLAR HADÎS kelimeleri ile ararsanız bu konuda geniş açıklamalar ve aydınlatmalar bulacaksınız

Bendenizi Peygamber Efendimize iftira atmakla suçluyorsunuz Böyle bir şeyden Allah’a sığınırım Bazen bir ayet meali yazıyorum, sure ve numara veremiyorum, bazen bir hadîs zikr ediyorum, onu da araştırıp kaynağını kaydedemiyorum Kendi kafamdan bu konularda bir şey yazmadığım konusunda güvenmenizi rica ederim Selam ve hürmetlerimle

Gelelim saçları deve hörgücü gibi olan sözde tesettürlü kadın ve kızlara Onları çok yumuşak, çok saygılı bir şekilde uyarmak istiyorum

Önce geçen gün İstanbul’un tarihî bir semtinde gördüğüm genç bir tesettürlü hanımdan bahs edeyim Başında çok cırtlak ve parlak renkli yemyeşil bir eşarp vardı Ayaklarında dizlerine kadar uzanan püsküllü siyah rugan bir çizme Dar bir pantolon Omuzlarında atkı gibi siyah küçük bir örtü…

Başını örttü diye bu hanım kıza tesettürlü mü diyeceğiz?

Yukarıda mealini verdiğim hadîs-i şerifte “Giyinmiş çıplak kadınlar…” ibaresi yer alıyor Evet, böyleleri tesettürlü çıplaklardır Böyle çarpıcı, göze batıcı, tahrik edici kıyafet, çıplak kadınlarınkinden daha fazla dikkat çeker

Saçları deve hörgücü gibi olan kadınlar hadîsi, Resulüllah Efendimizin (Sallallahu aleyhi ve sellem) bir mucizesidir “Ben onları görmedim” diyor, ileride olacak bir şeyden bahs ediyor…

Gerçek tesettürün ne olduğu Diyanet tarafından Müslüman halka en uygun ve tesirli bir şekilde anlatılmalıdır Diyanet bu hizmeti, bu uyarmayı yapmazsa büyük vebal altında kalır Allah’tan, dinsizlerden korktuklarından daha fazla korksunlar

Sonra ülkemizdeki bütün gerçek (icazetli) din alimleri, müftüler, hocalar, tarikat şeyhleri de (kendilerine hürmetlerimi arz ederim) halkımızı tesettür konusunda uyarmalıdır Bu konu elbette netameli bir konudur Dikkatli konuşmak, dikkatli bir şekilde uyarmak gerekir Lakin, üzerlerine vazife olduğu halde bu hizmetleri yapmayanlar kendilerini büyük bir tehlikeye atmış olurlar Din alimleri, İslâm ve iman hizmetkarları halkı uyarmakla yükümlüdür

Bendeniz, din alimi olmadığım için bu gibi hizmetler öncelikle bana düşmez Bir Müslüman okur-yazar olarak bu kadarcık uyarabiliyorum

Şu husus da çok iyi bilinmelidir ki, tesettür sadece bir füruat meselesi değildir Tesettürün farz-ı ayn olduğuna iman etmek gerekir Bu açıdan tesettür, İslâm’ın usûlünden (asıllarından, temellerinden) bir meseledir Bunu küçük ve önemsiz göstermek çok vahim bir yanlıştır

Mantık, Ahlâk, Karakter Elden gidince

YAKIN tarihimizde şu bilgi dalları ve değerler genç nesillere okutulmadı, öğretilmedi ve bu yüzden büyük bir boşluk meydana geldi

Bunların birincisi: Mantıktır Bizim liselerimizde gençliğe YETERLİ mantık bilgisi ve kültürü verilebiliyor mu? Bu soruya evet demek mümkün değildir Mantık bilmeyen kişi, mantıksız adam ne doğru düşünebilir, ne de doğru ile yanlışı birbirinden ayırt edebilir İkincisi: Okullarımızda, bilhassa liselerimizde gençliğe ahlâk ve karakter terbiyesi veremedik Bu yüzden korkunç bir boşluk oldu Ne vatandaşlık ahlâkı kaldı, ne komşuluk, Halkın çeşitli kesimleri birbirini, düşman olarak görmeye başladı İstanbul tramvaylarında zaman zaman şöyle anonslar yapılıyor: “Sayın yolcularımız Hırsızlara dikkat ediniz” Bu anonslar, bizde bazı şeylerin bitmiş olduğunun yeterli delilidir

Üçüncüsü: Yeni nesillere estetik, güzellik, sanat eğitimi, kültürü de verilmedi Bu yüzden ülkemiz bir çirkinlikler sergisi haline dönüştü

İnsaf denilen değer her gün erozyona uğruyor

Medyada her gün, tüyler ürpertici merhametsizlik haberleri okuyoruz Yeni nesillere ahlâk ve karakter terbiyesi verilmediği için ülkemiz dünyanın en kokuşmuş ülkeleri içinde yer alıyor

Müslümanların bir kısmı da bozuldu

Şu cemaat fanatiği sapığa bakınız: Peygambere hakaret ediliyor, kılı kıpırdamıyor, bağlı olduğu din baronu tenkit ediliyor, kıyamet kopartıyor

Kur’an-ı Kerim “Hiç şüphe yok ki, bütün mü’minler kardeştir” buyuruyor Birtakım Müslümanlar ise birbirlerini bir kaşık suda boğacaklar neredeyse

Bir Müslüman, başka bir Müslümana, geçerli bir gerekçe olmadan düşmanlık edebilir mi? Kin tutabilir mi? İntikam alabilir mi?

Din büyükleri, gerçek tarikat şeyhleri, kamil mürşidler elbette hürmete layık kimselerdir Lakin, bizim yüce dinimiz, birtakım ruhbanların erbab (rabler) haline getirilip putlaştırılmasına asla izin vermez Hürmete evet, putlaştırmaya hayır!

Bir tarikatlı Müslüman, şayet din ve iman kardeşlerine düşmanlık ediyorsa biliniz ki, o adam gerçekten tarikatlı değildir, sahtekardır

Bir Risale-i Nur talebesi “öteki” Nurcuların aleyhinde bulunup, onlara husumet besleyebilir mi? Asla besleyemez

Bir Müslüman riba/faiz alıp verebilir mi? Asla! Bir Müslüman küfre rıza gösterebilir mi? Asla!

Bazen yumuşak üslupla bir tenkit yapıyorum Bir takım fanatik taraftarlar tepemden kova kova pislik döküyor Be mübarekler biraz nazik bir şekilde:

“Sizin tenkidiniz yanlıştır, haksızdır Meselenin doğrusu şudur, selamlarımızla bildiririz” deseniz olmaz mı?

Bazılarımız sanki “Mü’minler kendi aralarında şefkatli ve merhametli, harbî kâfirlere karşı şiddetlidir’’ Kur’anî ilkesini tersine çevirip “Kendi aramızda huysuz, hırçın, sert; kafirlere karşı yumuşak ve merhametli” haline getirmişlerdir

Gerçekten büyük bir kaos içindeyiz Medreseler kapandı, ilim elden gitti Tekkeler kapatıldı, ahlâk ve mürüvvet elden gitti Eğitim yozlaştı, kültür ve medeniyet elden gitti

Ne günlere kaldık!

Mehmet Şevket Eygi

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com