Başbakan Erdoğan'ın George Bush'a Yanıtı... |
10-18-2007 | #1 |
yosun_26
|
Başbakan Erdoğan'ın George Bush'a Yanıtı...TBMM'nin ne dediği önemli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Bush'un sözleri sorulunca "Kimin ne dediği önemli değil Bu kararı TBMM almıştır" dedi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı George Bush'un tezkere görüşmeleri sürerken yaptığı, "Irak'a asker göndermek Türkiye'nin yararına değildir" uyarısına, "Kimin ne dediği değil, TBMM'nin ne dediği önemlidir Bu kararı da TBMM almıştır" yanıtını verdi 'Kim ne dedi bilmem' Tezkerenin kabulünün ardından soruları yanıtlayan Erdoğan, "Bush, tezkere görüşmeleri sürerken 'Irak'a asker göndermek Türkiye'nin yararına değil' açıklaması yaptı Siz de kasımda görüşme yapacaksınız Tezkerenin kabulü, bu açıklama ve görüşme öncesi bu gelişme nasıl değerlendirilmeli?" sorusu üzerine şunları söyledi: "Ben kimin ne dediğini bilmiyorum Ben sadece şu anda TBMM olarak tüm parlamenterlerimizle, kahir ekseriyetiyle bir karar verdik Ve bunun için, kimin ne dediği değil, TBMM'nin ne dediği önemlidir Ülkemiz, milletimiz, teröre karşı mücadeleyi uluslararası bir karar olarak görenler için hayırlı olsun diyorum" Başbakan Erdoğan, DTP temsilcisinin Genel Kurul'da yaptığı konuşmayı nasıl değerlendirdiği sorusunu ise yanıtlamadı |
|