Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açıklandı, burs, kredi, müjde, Öğrencilere, sonuçları

Öğrencilere Müjde! Burs ve Kredi Sonuçları Açıklandı

Eski 9 Saat Önce   #1
Şengül Şirin

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından heyecanla beklenen 2024-2025 eğitim öğretim yılı burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı Binlerce öğrenci, hayallerine bir adım daha yaklaşmanın mutluluğunu yaşıyor

Son Başvuru Tarihleri Yaklaşıyor!

Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin, bu desteklerden yararlanabilmeleri için belirlenen süre içerisinde bazı işlemleri tamamlamaları gerekiyor En önemli adım ise e-Devlet üzerinden taahhütname onayı Öğrencilerin, 8 Kasım saat 2359'a kadar bu işlemi gerçekleştirmeleri şart Aksi takdirde hakları düşebileceği unutulmamalı

Yurt Dışı Öğrencilerine Özel Uyarı!

Yurt dışında eğitim gören öğrenciler için de önemli bir hatırlatma yapılıyor Bu öğrencilerin, 25 Kasım mesai bitimine kadar Türkiye'deki bir kefil aracılığıyla noter onaylı kefaletname hazırlatmaları gerekiyor Kefaletnamelerin Noterlik Bilgi Sistemi (NBS) üzerinden kontrol edileceği belirtildi

18 Yaş Altı Öğrencilere Özel Düzenleme

15-18 yaş arasındaki öğrencilerin, ebeveynlerinin e-Devlet şifreleriyle sisteme girerek veli onayı vermeleri gerekiyor Daha sonra kendi şifreleriyle onay sürecini tamamlayabiliyorlar 15 yaş altı veya ebeveyni olmayan öğrenciler ise kanuni vasileriyle birlikte gençlik ve spor il müdürlüklerine veya yurt müdürlüklerine başvurmalı

Burs ve Kredi Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

Burs ve kredi ödemeleri ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı Ancak öğrenciler, taahhütname onaylarını tamamladıktan sonra ödemelerin kısa sürede yapılması bekleniyor Gelişmeler Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurulacak

Öğrencilere Tavsiyeler

E-Devlet Şifrenizi Hazır Bulundurun: Taahhütname onayı için e-Devlet şifrenize ihtiyacınız olacak
Bilgilerinizi Doğru Girin: Başvuru formunda verdiğiniz bilgilerin doğru ve güncel olduğundan emin olun
Son Tarihleri Kaçırmayın: Belirlenen süreler içerisinde işlemlerinizi tamamlayın
Gerekli Belgeleri Hazır Bulundurun: Yurt dışı öğrencileri için kefaletname gibi ek belgeler talep edilebilir
Özetle, burs ve kredi başvuru sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrenciler için yeni bir dönem başlıyor Bu önemli fırsatı değerlendirmek isteyen öğrencilerin, belirtilen süreler içerisinde gerekli işlemleri tamamlamaları büyük önem taşıyor

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com