Atatürk Gibi Olmaya Çalışmak - Serdar Yildirim |
05-22-2022 | #1 |
Mountain
|
Atatürk Gibi Olmaya Çalışmak - Serdar YildirimATATÜRK GİBİ OLMAYA ÇALIŞMAK Atatürk, dünyanın gelmiş, geçmiş En büyük insanı O, bir önder, lider Yurduna saldıran düşmanlara karşı koyan Askeriyle omuz omuza savaşan Düşmana geçit vermeyen Vatanı için, canını tehlikeye Atmaktan çekinmeyen Bir özgürlük sevdalısı * * * * Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Tarihe ismini altın harflerle yazdıran En kült düşüncenin bile görmezden gelemeyeceği Bir bağımsızlık sevdalısı * * * * Başkalarına zarar vermemek şartıyla İstenilen hayatın yaşanabileceği Yenilene, içilene karışılmayan Düşüncenin özgür olarak İnsan beyninde şekillendiği İnsana hayat veren öz güvenin Sevgi ve barışta kesiştiği Mutlaka savaş olacaksa Bunun bilim ve teknolojide İleri gitmek için, yapılacağı Bir üstün güç sevdası * * * * İnsanoğlu bir milyar yıldır dünyada var Bu bir milyon yıl olarak kabul görür Yine de tarih on beş - yirmi bin yıla Sığdırılmaya çalışılır Bu durum insanlar tarafından kabul gördükçe İnsanın atasını tanıması zor olur * * * * Atatürk'ü sevelim Devrimlerine sahip çıkalım Dünyada yirmi dört tane İslam Ülkesi var Bunun yirmi üç tanesi iç çatışma ve Karışıklık içinde * * * * Atatürk, Atatürk diyelim Güzelim Cumhuriyetimizi Dış güçlere teslim etmeyelim Özgür ve bağımsız yaşayalım Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmayalım SON Yazan: Serdar Yıldırım |
Cevap : Atatürk Gibi Olmaya Çalışmak - Serdar Yildirim |
05-22-2022 | #2 |
Mountain
|
Cevap : Atatürk Gibi Olmaya Çalışmak - Serdar YildirimATATÜRK İLE İLGİLİ BİR ŞİİR YAZMAK Kağıt önümde, kalem elimdedir Bir büyük enerji benim beynimdedir Kalem kağıdın üstünde kanatlanıp uçtukça Coşarım, ışık olurum Anadolu'yu aydınlatırım * * * * Atatürk şiiri yazmaya başladığımda Burası evim olabilir, bir otobüs durağı veya Bir marketin bahçesi olabilir Konuya odaklanırım Dakikalar sonra ilk cümleler kağıda düştüğünde Sadece yazmak, daha çok yazmak isterim * * * * Şu son altı yılda yazdığım Atatürk ile ilgili seksen iki şiirim Okurlar tarafından beğenildi, takdir edildi Onlar haykırdılar, Atatürk, dediler Atatürk bizim tek önderimizdir, dediler * * * * Atatürk gibi bilgili, atak ve cesur olmak Komutasındaki az bir kuvvetle Yurdunu savunmaya çalışmak Değişik zamanlarda yaptığı pek çok savaşta Her zaman galip gelmek, hiç yenilmemek Anadolu bozkırında Üstün düşman kuvvetlerini Yok etmek * * * * Azim ve kararlılık Sağlam bir irade Üstün görüş yeteneği Olayı anında okumak Yanlış giden bir şeyler olduğunda Önlemini almak Tek bir güce, kendine inanmak Geçilemez denen düşman mevzilerini Paramparça etmek * * * * Zafer kazanmış bir kumandan edasıyla değil, Vatan kurtarmış bir komutan gibi Türkiye Cumhuriyeti'ni Dünya tarihine armağan etmek SON Yazan: Serdar Yıldırım |
05-22-2022 | #3 |
Mountain
|
Cevap : Atatürk Gibi Olmaya Çalışmak - Serdar YildirimYA ATATÜRK OLMASAYDI Anadolu'da kilise çanları çalardı Etnik azınlık Türkler, bundan rahatsız olurdu Camiler kiliseye çevrilirdi Ezan sesi duyulmazdı - * * * Papazlar, hayata yön verirdi Krallara taç giydirirdi Beşe bölünen Anadolu'da Beş krallık hüküm sürerdi - * * * İngiliz, Fransız, İtalyan Anzak ve Yunan Krallığı Anzaklar kimdir derseniz İngilizler tarafından Çanakkale'ye getirilen Avustralya yerlileri - * * * Ey şimdiki zamanda yaşayan insan, Sen hayatta olmazdın Baban, annen var olmazdı Onlar bu dünyaya gelmezdi Seni dünyaya getirmek için, Geleceği ezmezdi * * * * Atatürk ilkeleri ve devrimleri Işığında yolunu aydınlat Sana başka önder gerekmez Tek önderin Atatürk olmalı SON Yazan: Serdar Yıldırım |
05-22-2022 | #4 |
Mountain
|
Cevap : Atatürk Gibi Olmaya Çalışmak - Serdar YildirimDEVRİM ATEŞİ VE ATATÜRKÇÜLÜK Dünya Halkları' nın kardeşliği için, Çalışan devrimciler, İnsanlığın geleceğine ışık tutan, Kültür yolunu aydınlatan, Baskıdan, zorbalıktan uzak, İnsan yaşantısına karışılmaz, Bilinci üstüne kurulan, Atatürkçü fikir ve düşünce sistemi * * * * Bir arkadaşımla akşamdan başlayan, Sabaha kadar süren konuşmalarda, İlk zamanlar beni sessizce dinleyen, Tamirci arkadaşımın, Gecenin bir vakti aniden beliriveren Çakmak çakmak bakışları: Yediğime, içtiğime kimse karışamaz Bu konuda teklif bile sunulamaz, Dediğini unutamadım * * * * Kırtasiye dükkanımın yanına Tamirci dükkanı açtığında, Hayatın akışına kapılıp, Savrulup gitme durumu vardı Zamanla gerçekleri öğrendi, bilinçlendi Araştırdı, anlattıklarımın doğruluğuna inandı Atatürk, en büyük devrimcidir, dedi Devrimciliğin önde gelen savunucusu oldu Sonraki konuşmalarda bir ben söyledim, bir o anlattı Anlattıklarıyla kültür yolunu aydınlattı * * * * Aradan 5 yıl geçti Arkadaş, o dükkandan taşındı Ben anılardan rahatsız oldum Ayları gün diye hesap ettim Ben de dükkanımdan taşındım * * * * Sonradan görüşmemiz devam etti Genelde ben arkadaşı yeni dükkanında rahatsız ettim Akşamdan sabaha konuşmamız devam etti Engelleri yıktık, kötüleri cezalandırdık * * * * 1994-95-96 yıllarında İstanbul'a gittim Yayınevleri beni pas geçti İngiliz, fransız olsan, Hikayelerini kitap olarak basardık Türk'sün, yazdıklarını çöpe at dediler * * * * 3-Eylül-1997 yılında Ayla ile evlendim 38 yaşındaydım, internet böylesine yaygın değildi 1999 yılında oğlum Serkan dünyaya geldi Birkaç ay sonra tamirci evime geldi Araba almış, yanında 4 işçi çalıştırıyormuş Bankada param var, iki katlı villa aldım, dedi Nasıl böyle zengin oldun, dedim Hep senin anlattıkların, Soruları cevapladım, olayı çözdüm, dedi * * * * Ben soruların cevabını bulamadım Babam öğretmendi, zor geçiniyordu Ben şimdi zar-zor geçiniyorum Gün gelir bir somun ekmek bana yeter Ben devrimciyim ve Atatürkçü kalmak istiyorum * * * * Neden bunları yazıyorum? Önemli olan, insanlığın geleceği Hiçbir canlı isteyerek dünyaya gelmez Milliyetini, dinini seçme şansı yoktur Bütün dinler, taraftarına cennet vaat eder Her din kendi dininin en üstün olduğunu öne sürer * * * * Şu son 3 yıldır sadece Atatürk Şiirleri yazıyorum Kıyısından, köşesinden olaya girmek zorundayım Bazı konularda yapılan hataları onarmak zorundayım İnsanlığın geleceği üstüne yapılan kurgunun ayarını yapmak zorundayım Bu fikirleri yüzlerce, binlerce insana ulaştırmak zorundayım SON Yazan: Serdar Yıldırım 4-8-2020 |
05-22-2022 | #5 |
Mountain
|
Cevap : Atatürk Gibi Olmaya Çalışmak - Serdar YildirimTAARRUZ KEMAL Siz Avustralya yerlileri İngilizler tarafından Anadolu'ya yönlendirilen Türkler, boyun eğmedi, diyen İngilizlerin esiri * * * * Siz özgür ve mutlu yaşıyordunuz Hayattan bambaşka bir gelecek umuyordunuz Hayat, sizin bir kilonuzu bir pula satmadı Özgür bedenlerinizi yetmiş kiloluk bir İngiliz'e esir etti * * * * Kitaplar yazar, gazeteler yazardı Anadolu' da bir Taarruz Kemal var derdi Haksızlığa boyun eğmez, derdi Yenilmez yener, ezilmez, ezer de geçer derdi * * * * Taarruz Kemal, Anadolu'yu yurt olarak benimsemiş Sınırları çizmiş, biz bu sınırlar içinde Özgür ve bağımsız yaşamaktan başka bir şey istemiyoruz, demiş Siz şimdi aldatan İngiliz'e mi inansanız Yoksa kahramanca savaşan Taarruz Kemal'e mi inansanız? * * * * İngiliz sizi zorladı, gemilere bindirdi, Hedef Çanakkale'dir dedi Taarruz Kemal yok artık, dedi Göğsüne gelen bir kurşunla layığını buldu, dedi * * * * Siz havanızı basarak, naralar atarak, Anzak Koyu' ndan Anadolu' ya ayak bastınız Anadolu insanı bizden korksun, dediniz Katliamlar yapmaya hazırdınız * * * * Türk Ordusu' nun başında Alman komutanlar vardı Bunlar Türk Ordusu'nu geri çekerek Rahatça çıkartma yapmanıza izin verdi * * * * Aradan bir gün geçti Taarruz Kemal geldi, dediler Almanlar, bütün cephelerin komutanlığını Taarruz Kemal'e bıraktı, dediler * * * * Size bir bezginlik çöktü Bu yenilmez, bizi perişan eder dediniz İngiliz Komutan çok uğraştı Bu Kemal o Kemal değil, dedi * * * * Mustafa Kemal Çanakkale' ye geldi Türk Ordusu'nu düzene soktu Oralarda saklanacak yer bulamadınız Birçoklarınız gemilere binip, kaçtınız Yazan: Serdar Yıldırım ----------------------------------------------------------------- BEN ATATÜRK SEVDALISIYIM Ben bir zamanlar çocuktum Annem bana Karaçor derdi Zayıf bir kara çocuk, Özgün düşünme yeteneğine sahip, Uygar, çağdaş, Geçmişi araştıran, Her güne yeni bir umutla başlayan, Geleceği kurgulayan, Zayıf ama güçlü, çok güçlü * * * * Mahalle maçlarında Karşı takımın golcüsü iyiyse Kaleci Maç normalde devam ediyorsa Golcü Kaleciyse penaltı kurtaran, Golcüyse hata affetmeyen * * * * Babam öğretmendi, Atatürk derdi Annem ev hanımı, Atatürk dedi Ben de uygar, çağdaşım ya Atatürk, Atatürk, Atatürk dedim * * * * Benim kalbim Atatürk der atar Benim beynim Atatürk der çalışır Benim damarımda kan, Atatürk der dolaşır Atatürk demeden güne başlarsam, Ayaklarım birbirine dolaşır * * * * Ben Atatürk sevdalısıyım Atatürk için bir şeyler yapmak çabasındayım Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde İnsanlar yeni bir güne umutla başlıyorsa Bunu Atatürk'e borçludur Yazan: Serdar Yıldırım |
|