![]() |
Kavakalan Köyü Ortaköy Çorum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kavakalan Köyü Ortaköy ÇorumÇorum İli Köyleri - Kavakalan Köyü Ortaköy - Kavakalan Köyü Hakkında Bilgiler - Kavakalan Köyü Resimleri Çorum Bilgiler Nüfus 220 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 19950 Alan Kodu 0364 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Çorum İlçe Ortaköy Kavakalan, Çorum ilinin Ortaköy ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyümüz yerleşim alanının, Hitit medeniyetinin bulunduğu yerlere yakın olması ve bazı çanak-çömlek türü tarihi kalıntıların bulunması nedeniyle tarihinin çok eskilere uzandığı düşünülmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Köy halkı etnik olarak Kürt dini-mezhepsel yapı olarak Alevidir ![]() ![]() ![]() Coğrafya Çorum iline 64 km, Ortaköy ilçesine 10 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 220 1997 304 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Engin Demir 1999 - 1994 - 1989 - 1984 - Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Kavakalan Köyü Ortaköy Çorum |
![]() |
![]() |
#2 |
Kayıtsız
|
![]() Cevap : Kavakalan Köyü Ortaköy ÇorumKültür Köy halkı etnik olarak Kürt dini-mezhepsel yapı olarak Alevidir ![]() ![]() ![]() Coğrafya Çorum iline 64 km, Ortaköy ilçesine 10 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 220 1997 304 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Engin Demir 1999 - 1994 - 1989 - 1984 - Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz[/QUOTE] |
![]() |
![]() |
|