Lojistik Nedir ? |
02-19-2017 | #1 |
seohaber
|
Lojistik Nedir ?Lojistik anlam olarak ürünlerin, hizmetlerin ve insan gibi kaynakların, ihtiyaç duyulan bir yerden ve istenen bir zamanda temin edilmesi için bir araç olarak kısaca tanımlanabilir Herhangi bir pazarlama organizasyonunu veya üretim organizasyonunun lojistik desteği olmadan başarıya ulaşması çok zordur Lojistik ayrıca nakliye, depolama, malzeme idaresi ve ambalajlama gibi bilgilerin de birleştirilmesini kapsar Lojistik işletme sorumluluğu, ham maddenin coğrafi konumlanması, sürecin işletilmesi ve ihtiyaçların mümkün olan en düşük maliyetle karşılanarak işin bitirilmesidir Lojistik bir hammaddenin başlangıç noktasından, üretici ve son tüketiciye ulaşması ayrıca son tüketiciden geri dönüşüme kadar kapsayan süreci belirtmektedir Türkiye’de genelde lojistiği nakliye veya fiziksel bir ürünü dağıtım ile karıştırmaktadırlar Nakliye ve fiziksel dağıtım Arada olan bu taşıma işine diyebiliriz Lojistik kapsamlı ve profesyonel bir iş dalıdır Fiziksel dağıtım hizmetleri, nakliye hizmetleri, depolama hizmetleri, gümrükleme hizmetleri, ambalajlama hizmetleri, stok yönetimi hizmetleri gibi iş kollarını içinde barındırır Lojistiğin temeli programlama ve organize etmektir Alt yapısı son teknoloji ürünleri ile geliştirilmiştir Faydası ise iş hayatımızın ve günümüz hayatımızın kolaylaşmasını sağlamaktır Kaynak: Lojistik, Lojistik Depo, Lojistik firmaları, Tuzla depo |
|