Ey Asi Kız - Mehtap Dudu |
12-12-2015 | #1 |
Efsane
|
Ey Asi Kız - Mehtap DuduEY ASİ KIZ Henüz on beş yaşındasın Bu acele niye Daha hayatın başındasın Güzelliğin ziyan olacak Yaptıkların, yakışır mı bir kıza Bir elinde şirin köpek, Bir elinde Kanı deli akan genç Bu gidiş iyi değil Geç olmadan vazgeç Elinde kesici alet Saçını başını yoluyorsun Söyle ne bu şiddet Ne söz dinliyor, ne uslanıyorsun Şimşekler çakıyor gözlerinde etrafa bakınca Bu nefretinle, kendini bulacaksın balçıkta Uzattılan eli, elinin tersiyle ittin Gecenin bir satinde sokakta havlar itin İyi ki kızım değilsin Şamarı inan hakediyorsun Ne edep,ne onur, ne ayıp var Sarmaş dolaş geziyorsun, büyüklerin yanında O kocan olmadı daha Anladım kzım, dizimizin dibi sana dar Ne acıyan olacak, ne yüzüne bakan Sokakta çok gezene, çok olur sarkan Saksıdaki tüm fesleğenlerimi yoldun Bu şiddetle neyi kustun Oysa taze bahardın Bak aynaya, hatalarınla nasıl da soldun Sen herkesin bacısısısn Sana üzülüp nasıl, ciğerimiz sızlamasın Sen küçük, asi ve zavallısın Sana her baktığımda acıyorum İnan ki yaptıklarından ben utanıp, kızarıyorum Tanrım beni affet, elimden bir şey gelmiyor Zaman değişti, ar ve utanma kalmadı Biz elimizi uzattık, lakin tutan olmadı Her akşam görüyoruz yoldan geçerken Dünyanın dayağını yemeye başladın o gençten Devda ve aşk diye tutulmuşsun aşka Yalnız bu aşk değil, bu başka Aşk sevdiğine kıyamamaktır Aşk sevdiğinin kolunda huzuru bulmaktır Belki akıllanırsın zamanla Tabii ki elindeki beyaz mendili, düşürmezsen Çakalların tuzağına Yüreğim sızlıyor, gözlerim kızarıyor Sanırım avuçlarımın içinden Göz göre göre, bir yıldız daha kayıyor Seyirci kaldığımız yetmez mi? Bu gençlerin isyanı bitmez mi? Bu asi kızı henüz, kundaktayken terkeden babası Acaba bir gün çıkıp gelmez mi? Sevtap DUDU |
|