çeşitli Pastane Poğaçaları |
06-23-2015 | #1 |
Şengül Şirin
|
çeşitli Pastane PoğaçalarıHamur Malzemeleri :
Ispanakli Pogaca icin Ic Malzeme : Ben hazir paket aldim ama sizler 1 kilo ispanak alip yagda kavurabilirsiniz
Zeytin ve Peynirli Pogaca icin Ic Malzeme :
Pizzali Pogaca icin Ic Malzeme :
Yapilisi : Hamur malzemelerini Sirasi ile kabimiza alip unu en sona birakalimMaya eriyene kadar elimizle karistiralimsonra unumuzu ilave edip yumusacik bir Hamur yoguralimHamurumuzu bir saat mayalanmasi icin üstü kapali sekilde bekletelimMayalanan hamurumuzu alip avuc ici büyüklügünde bezeler yapip tezgahimiza dizelimBen tezgahi yagliyorum yapismamasi icinHatta size bir sey daha söyleyeyimben bezelere sekil verirken elime ve tezgaha siviyag sürüp öyle sekil veririmAsla sekil verirken un kullanmam bezeleri tek tek alip elimizle kenarlarindan 1 cm pay birakip icini inceltene kadar iki parmagimizla bastiralimresimdede görüldügü gibi canak seklini almaliIsterseniz icine Catal ile delikler acin ici kabarmasinsonra bu sekilde yaptigimiz canaklarimizi yagli kagit serilmis tepsilerimize dizelimKenarlarina yumurta sarisi sürelimsonra icine yukarda yazdigimiz istenilen Ic harctan yapip koyalimBen dört tepsi hazirliyorumDördüncüyü hazirlayana kadar ilk tepsimdeki pogacalarim hem dinlenmis hemde tepside yine mayalanmis oluyorEger tek tepside yapiyorsaniz mutlaka yarim saat kadarda tepside mayalayip sonra firina verinizyoksa pamuk gibi olmayabilirTepside Mayalanan Pogacalarimizi 200 dereceli firinda kizarana kadar pisirelim Ben cok ama cok begendimmmUmuyorumki sizlerde cok begeniceksiniz Afiyet Olsun