|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlatan, arasında, fıkralar, geçen, hayvanlarla, insanlar, olayları |
![]() |
Hayvanlarla İnsanlar Arasında Geçen Olayları Anlatan Fıkralar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayvanlarla İnsanlar Arasında Geçen Olayları Anlatan Fıkralarhayvanlarla insanlar arasında geçen olayları anlatan fıkralar - hayvanlarla insanlar arasında geçen olayları anlatan fabl örnekleri İKİ PAPAĞAN ![]() Biri baba ![]() ![]() ![]() oğul bu papağanlarsız edemiyorlarmış ![]() birbirine Dki baba canciğermiş; Uçarı yürekli iki oğul da Bağdaşıyorlarmış nasılsa ![]() ![]() okulda bir prensle olmak Ne şeref bir genç papağan için ![]() ![]() ![]() Başka kuşları da seviyormuş: Bir serçe ![]() ![]() ![]() kendine genç prensi ![]() çevirmişler oyunu ![]() ![]() ![]() ![]() yere can çekişir gibi ![]() ![]() ![]() Haberi yetiştirmişler babasına; Zavallı ihtiyar ciyak ciyak bağırmış; Ama ne kadar yolunsa ![]() Konuşkan yavrusu gitmiş öbür dünyaya ![]() Konuşmaz olmuş daha doğrusu; Öyle olunca da bir kızmış ki babası Saldırmış kralın oğluna ![]() Oymuş iki gözünü birden Ve kaçmış bir çamın tepesine saklanmış ![]() Orda ![]() ![]() Tadını çıkarıyormuş aldığı öcün ![]() Güvenlik içinde ![]() ![]() Kralın ta kendisi gitmiş çağırmış onu: - Gel dostum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oğlum sebeb oldu bütün bunlara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Sayın kralım ![]() ![]() Beni kandıracağını mı sanıyorsun Senin inançlarına sığmaz uydurmalarla? Ama ister Tanrı yürütsün ister kader Bu dünyanın işlerini ![]() Benim alnıma yazılmış olan da şu ki ![]() Bu çamın tepesinde Ya da karanlık bir ormanın köşesinde Bitireceğim son günlerimi ![]() ![]() elbet bana ![]() ![]() ![]() Dnanmıyor değilim şu anda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Hayvanlarla İnsanlar Arasında Geçen Olayları Anlatan Fıkralar |
![]() |
![]() |
#2 |
aslı taş
|
![]() Cevap : Hayvanlarla İnsanlar Arasında Geçen Olayları Anlatan Fıkralarfıkralar |
![]() |
![]() |
|