Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dünyada, gsk

Dünyada Gsk

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dünyada Gsk

Tanıtım GSK�dan Kısa Kısa Global Üretim ve Dağıtım

GlaxoSmithKline, araştırmaya dayalı, günümüzün hızla değişen ekonomik şartlarında güçlü bir büyüme sağlayacak beceri ve kaynakların birarada bulunduğu dünya lideri bir ilaç şirketidir

GSK'nın misyonu; insanların kendilerini daha iyi hissetmelerini ve daha uzun yaşamalarını sağlayarak yaşam kalitesini yükseltmektir

GlaxoSmithKline'ın genel merkezi İngiltere'dedir Şirket merkez bürosu Middle*** bölgesinin Brentford şehrinde, yeni binasında yer almaktadır Dünya ilaç pazarının tahmini olarak %69'unu elinde bulunduran GlaxoSmithKline (GSK) dört ana terapötik alanda lider konumundadır: anti-infektifler, merkezi sinir sistemi, solunum sistemi ve gastro-enteroloji GSK, bunlara ek olarak, giderek daha fazla önem kazanmakta olan aşı alanında ve gelişmekte olan onkoloji ürünlerinde de lider konuma gelmiştir

GlaxoSmithKline'ın portföyünde bulunan elden reçetesiz satılan ilaçlar (OTC), besleyici içecekler ve ağız sağlığı ürünleri de pazarda lider konumdadır

Şirketin pazar payı yüksek ürünleri arasında analjezikler, nikotin replasmanları, gastro-entestinal ve solunum ilaçları, beslenme ve dermatoloji ürünleri yer almaktadır GSK ürünleri bugün 140 ülkede kullanılmaktadır

İlaç sektöründe dünyanın en büyük satış ve pazarlama operasyonlarından birine sahip olan GSK'nın, tüm dünyada yaklaşık 40000 kişiden oluşan bir satış ve pazarlama ekibi bulunmaktadır Dünya çapında 41 ülkede, 108 üretim tesisinde, yaklaşık 39000 kişi, Araştırma & Geliştirme bölümünde de 16000 kişi çalışmaktadır Şirketin dünya çapında toplam çalışan sayısı ise 100000'den fazladır

Alıntı Yaparak Cevapla

Dünyada Gsk

Eski 11-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Dünyada Gsk

Tanıtım

GSK�dan Kısa Kısa
  • GSK�nın misyonu; insanların daha aktif bir hayat sürmelerini, kendilerini daha iyi hissetmeleri ve daha uzun yaşamalarını sağlayarak yaşam kalitesini yükseltmektir
  • GSK, araştırma geliştirmeye dayalı bir ilaç firmasıdır
  • GSK Dünya Sağlık Örgütü tarafından tanımlanmış üç �öncelikli� hastalık olan HIV/AIDS, tüberküloz ve sıtma tedavisinde başarılı sonuçlar elde eden tek ilaç firmasıdır
  • 116 ülkede 100000�i aşkın kişiyi istihdam etmektedir
  • Her yıl hemen hemen dört milyar paket ilaç ve sağlık bakım ürünü üretmektedir
  • Araştırma ekiplerimizde yeni ilaçlar keşfetmek üzere 15000�in üzerinde kişi çalışmaktadır
  • Yeni ilaçlar bulmak üzere GSK her yıl yaklaşık 65 milyon bileşiği incelemektedir
  • Dünya çapında kullanılan aşıların dörtte biri GSK tarafından üretilmektedir 2005 yılı sonu itibarıyla klinik geliştirme aşamasında GSK�ya ait 25 aşı bulunmaktaydı
  • Fil bacağı hastalığını tamamen ortadan kaldırmaya yardımcı olmak için 2005 yılında 136 milyon albendazol tablet bağışladı
  • 2005 yılında gelişmekte olan ülkelere HIV tedavisi için özel indirimli fiyatla 126 milyon tablet anti-HIV ilaçları ulaştırdı
  • 2005 yılında yaklaşık 100 ülkeye insani ürün bağışlarında bulunuldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Dünyada Gsk

Eski 11-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Dünyada Gsk

Global Üretim ve Dağıtım

GlaxoSmithKline'nın dünya çapında 41 ülkede, 108 üretim tesisinde yaklaşık olarak 39000 çalışanı bulunmaktadır

GlaxoSmithKline üretim tesislerinde;
  • Dünya çapında 140 ülkeye ürünlerin temini
  • 1100 farklı marka üretimi
  • Yılda yaklaşık olarak 4 milyar paket üretimi
  • Yılda 32000'den fazla farklı bitmiş paket üretimi
  • Her yıl yaklaşık 5900 ton etken maddenin temini
  • Her yıl yaklaşık 1800 yeni ürünün global olarak piyasaya sunumu gerçekleştirilmektedir
Besleyici ürünlerden ise yılda 300 milyon şişeden fazla Lucozade/Ribena, 350 milyon kutu Ribena ve 20 milyon karbonatlı teneke kutu Lucozade üretilmektedir Horlicks'in yıllık üretimi ise 50 milyon kilo olup 1 milyar doza eşittir Ağız sağlığında ise, diş macunu üretim miktarı yıllık 600 milyon tüpün üzerindedir

GlaxoSmithKline'nın Zamanla Yarışı
  • Her saniye, 30 dozdan fazla aşının dağıtımını yapar
  • Her dakika, 1100'den fazla hastaya GlaxoSmithKline ürünleri reçetelenir
  • Her saat, yeni ürünlerinin Ar-GE'si için $ 450000 harcar
  • Her gün, dünya çapında 200 milyondan fazla kişi GlaxoSmithKline markalı diş fırçası veya diş macunu kullanır
  • Her yıl, GlaxoSmithKline yardıma muhtaç topluluklara $148 milyon dolardan fazla nakit ve ürün yardımı yapar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com