Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cevaplar, ile, ilgili, sağlıklı, soru, yaşlanma

Sağlıklı Yaşlanma İle İlgili Soru Ve Cevaplar 2

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sağlıklı Yaşlanma İle İlgili Soru Ve Cevaplar 2

Sağlıklı yaşlanma ile ilgili soru ve cevaplar 2

Ünlülere yaşlanma konusunda koçluk yapan Prof Michael Klentze sağlıklı yaşlanmayla ilgili soruları yanıtladı:

Sizce göbekleri olan insanlar daha mı hızlı yaşlanıyorlar?
Herkes göbeği sorun olarak görüyor ama asıl sorun yüz yağlanmasıdır Karın fazla büyümemiş olsa bile metabolik sendrom ve insülin rezistansı gelişmiş oluyor Sebze ve pirinçle beslenen Uzakdoğulular fast food ile tanışınca en çok yüzleri kilo aldı Yüz büyümesinin, göbek büyümesi kadar önemli ve tehlikeli olduğu ortaya çıktı Bugün bazı insanlar göbeklerinden kilo almadıkları için kendilerini şanslı hissediyorlar Oysa yüzün büyümesi de en az onun kadar zararlı Genetik yapılarının değişiminin en belirgin göstergesi

GELENEKSEL BESLENİN
Türk toplumu Amerikadaki bir diyetle belki zayıflayabilir ama bu kez hızlı mı yaşlanır?
Yüzyıllar boyunca alışılmış beslenme modellerinin dışına çıkmak çok tehlikeli oluyor Japonlar Amerikaya gittikten sonra meme kanseri ve kalp krizi oranları arttı Amerikan Kızılderilileri, Amerikan toplumu tarzında beslendikleri için obezite ve diyabet oranları arttı İçinde gerçek et olmayan, suni toz olan gıdaları tükettikleri için çok kilo alıyorlar

Aynı zamanda çırpılmış yumurtadan değil de tozdan elde edilmiş kremalar son derece zararlı Afrikalı Amerikalılar yüksek karbonhidratlı gıdaları tükettikleri için onlarda da kilo ve diyabet fazla oluyor Hem de artık hızlı yaşlanıyorlar

En sağlıklı ve en genç tutan beslenme biçimi Akdeniz diyeti mi?
En doğru beslenme stili, geleneksel beslenmedir İnsanlar vücutlarının tahammül edemediği gıdaları yedikleri zaman vücutta enflamasyon yani iltihaplanma ortaya çıkıyor Enflamasyon da hızlı yaşlanmaya yol açıyor Her toplumun geleneksel beslenme biçimi var, bunun dışına çıkıldığı zaman yaşlanma hızlanır Atalarımızın yediği yemekler en iyisidir Diğer beslenme biçimleri ile sağlıklı olabilirsiniz, kilo verebilirsiniz ama yararlı olmaz

MUTLU VE BİLGE OLUN
En kısa yoldan sağlıklı yaşlanmak için ne tavsiye ediyorsunuz?
Bence güzel yaşlanmak; başkasına bağlı olmadan, ciddi hastalığı olmadan mutlu ve bilge olmaktır Sağlıklı yaşlanmak için birinci kural: egzersiz Herkesin uyguladığı şeyden ziyade kişinin tıbbi durumu, genlerinin durumuna göre egzersiz ve diyet ayarlanması daha faydalı

Günde kaç kalori alınmalı?
Bu, kişiden kişiye değişir Masa başında çalışan biri için ortalama 2 bin kalori uygundur 2 bine çok kolay ulaşılır İdeal beslenmede protein ve sebzelere yer verin Mümkün olduğu kadar karbonhidratları azaltın, hatta yer vermeyin Koşan kişiler aynı miktarda kalori aldıklarında, koştukları halde yağ kaybetmiyorlar Çünkü kalorileri geri alıyorlar

95 YAŞINA KADAR KONTRAT YAPTIM!
100 yaşına kadar yaşamayı planlıyor musunuz?
63 yaşındayım, çok sağlıklıyım Ağırlık kaldırıyorum 55 yaşına kadar koştum, şimdi yürüyorum 95 yaşıma kadar sağlıklı yaşamayı planlıyorum İnsanların bu konuda hedefleri olması önemli Benim şimdilik kontratım 95 yaşına kadar

ALERJİ YAŞLANMA SEBEBİ
Vücudumuzda en çabuk neresi yaşlanıyor? Yaşlanmayı neler artırıyor?
Gıda alerjisi olanlar en az 10 yıl erken yaşlanırlar Vücudumuzun bazı gıdalara alerjisi vardır Bunların keşfedilmesi gerekir Bu alerji depresyon bile yapabilir Depresyonda olan bir kişinin anti depresan almadan önce ne yediğine bakmak gerekir

ÖNCE TEST YAPTIRIN
Alerjiler ve yaşlanma üzerinde bir bağ kurabildiniz mi? Yaşlanmanın esas sebebi enflamasyon yani yangı Bedenimiz, yediğimiz yemeği severse hiçbir sorun olmaz Ama eğer bağırsağımızın içinde bir kaçak varsa, anti romatizmal veya antibiyotik ilaçlar aldığımız zaman bağırsağımızda geçirgen bağırsak sendromuna neden olur Bunlar da yangıyı artırır Birçok hastalığa yol açar Migrene, kronik yorgunluğa neden olur Tedavi etmemiz gereken iki problem vardır Birincisi; neye karşı alerji olduğunuzu belirlemeniz gerekir İkincisi; bağırsaktaki kaçağı kapatmamız gerekiyor Bütün bağırsağın tedavi edilmesi gerekiyor Bu nedenle gıda alerjisi testi yaptırmanızı özellikle öneririm

BALIK DNASI ÇOK MODA
Gençlik hapı üzerine tüm dünyada çalışmalar yapılıyor Kök hücrelerle ilgili yapılan çalışmalar çok umut vaad ediyor Ancak dışarıdan bunları vermek olmaz, içerden de bütün vücudu yenilemek gerekli

BEN DE KULLANDIM
Son günlerde balık DNAsı çok moda Ben de kullandım, etkisini gördüm Bütün vücudu yeniliyor Maraton koştuğum için minüsküsüm var Yürümem zorlaşmıştı, ameliyat önerdiler Ameliyattan sonra 16 hafta koltuk değneği ile yürümem gerekiyordu ve “Olmaz” dedim Sonra balık DNAsı kullandım, 6-8 hafta sonra düzeldi Yeni geliştirilen ilaçlar vücudun kendi kendini onarımı üzerinde etkili Vücudun bu gücünü kullanmak, takviye yapmak lazım

MUTLULUK UZUN YAŞATIR
Stres, insanı hızlı mı yaşlandırıyor?
100 yaşını geçen insanlarda yapılan araştırmada, mutluluk hormonu fazla olarak görülmüş Yorgun ve depresif olursa, gıda intoleransı mutluluk hormonunu düşürür Genetik yapıları iyi olan insanlar mutluluk hormonu üretiyorlar

BEYNİNİZİ HANGİ YAŞA KADAR YAŞAYACAĞINIZA ODAKLAYIN
Yaşlılık hep şekil değiştiriyor, önümüzdeki dönemde yaşlılığı nasıl tarif ediyorsunuz?
Yaşlanmayı azaltmanın en iyi yolu çalışmaya devam etmek Beyninizde hangi yaşa kadar yaşayacağınızı odaklayacaksınız Ne isterseniz o olur 30 yaşından sonra herkes yaşlanabilir Bu kişiden kişiye değişir

* Beyni genç tutmak için bulmaca çözmek, puzzle gibi şeyler gerçekten yararlı mı?
Bunların hepsi iyi ama yeterli değil Ciddi bir meşgaleniz olması lazım Aktif çalışan insanların daha uzun yaşadığını görüyoruz Bunun yararlı olduğunuzu görmeniz gerekli
Kronolojik ve biyolojik yaş birbirinden farklı mıdır?
Kronolojik yaşı değiştiremeyiz ama biyolojik yaşı değiştirebiliriz

Bakım ürünlerinin yaşlanma üzerine etkilisi var mı?
Esas yaşlılık üzerine etkisi yoktur sadece derinin genç görünmesini sağlar İçeriğe etkisi yoktur

İnsanın kırışıklıkları, iç yaşlılığı hakkında bilgi veriyor mu?
Hayır Bütün kozmetikleri kullanarak güzel bir deriniz veya çok güneşte kaldığınız için kırışık ve lekeli bir deriniz olabilir

Sizce yaşlılık korkulacak bir dönem mi?
Sağlıklıysanız, problem değildir Yaşlanmakla kaybettiğiniz bir aktivitenin yerini bilgelik ve deneyim ile doldurursunuz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com