Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
idrar, kaçırma, sorunum, yapmalıyım

İdrar Kaçırma Sorunum Var Ne Yapmalıyım

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İdrar Kaçırma Sorunum Var Ne Yapmalıyım

İdrar kaçırma sorunum var ne yapmalıyım

75 yaşındayım 25 sene önce menopoza girdim Üç yıldır idrarımı tutamıyorum Bu benim sosyal ve psikolojik hayatımı etkiliyor Bu neden olur? DN/Manisa

İdrar kaçırma her yaşta olur
Yaşlandıkça kadınlarda bu şikayetler daha çok görülmektedir Stres, sistit gibi kronik idrar yolu enfeksiyonları, ağır yük kaldırma, indirme, taşınma gibi bedensel zorlanmalar, bunama ya da felç gibi nörolojik bozukluklar da idrar kaçırmanedenleri arasındadır Erkeklerde de prostat ameliyatları da bir diğer idrar kaçırma nedenidir İdrar kaçırmada rol oynayan faktör, mesanenin aşırı aktivitesidir Ayrıca bu kişilerde öksürük, gülme, heyecan gibi faktörler de idrar kaçırılmasına yol açabilir ve bu özellikle kadınlarda olmak üzere her yaşta görülebilir

KADINLARDA GÖRÜLÜR Çok
doğum yapma, menopoz döneminde östrojen eksikliği, idrar kaçırmaya zemin hazırlayabilir İdrar söktürücü ilaç kullanan kadınlarda da idrar kaçırma şikayetleri hiç az değildir Bunun yanı sıra depresyon da bir diğer nedendir Ürolog, nörolog ve jinekolog kontrollerinden geçilmesi gerekmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com