Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
menopozda, sporu, tür, yapmalıyım

Menopozda Hangi Tür Sporu Yapmalıyım

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Menopozda Hangi Tür Sporu Yapmalıyım

Menopozda yoga çok faydalı

Altı ay önce menopoza girdim ve farkında olmadan kilo aldım Kendimi iyi hissetmek için spor yapmam gerektiğini biliyorum ama spor türünü seçemiyorum AK/İzmir

Menopoz sonrasında aerobik ve güç egzersizlerini doğru bir şekilde birleştirmelisiniz Yürüyüş, bisiklete binmek, ip atlamak, tenis ve yüzme gibi sporlar; aerobik egzersizlerdir Her gün en az 30 dakika aerobik egzersiz ile haftada 2-3 kez 10-20 dakikalık hafif ağırlık egzersizleri yapabilirsiniz

GERGİNLİĞİNİZİ ALIR

Hareketlerinizin eklemlerinizi zorlamamasına, yavaş ve rahatlatıcı olmasına gayret edin Yogayı da deneyebilirsiniz Amerika'da yapılan yeni bir araştırmaya göre, yoga menopozda ateş basması, terleme, gerginlik ve uykusuzluk gibi şikayetleri azaltıyor Yogayı, çok ilerli yaşlarda bile yapabilirsiniz Örneğin geçtiğimiz günlerde 91 yaşındaki Bernice Bates, en yaşlı yoga hocası olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi Size özel bir egzersiz planı için mutlaka bir uzmandan yardım alın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com