11-04-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bilgisayarın İnsanı Geçmesini, Genetik Mühendisliği Önler
Bilgisayarın İnsanı Geçmesini, Genetik Mühendisliği Önler
Ünlü fizikçi Stephen Hawking, genetik mühendisliğinin bilgisayarların insan zekasının önüne geçmesini engellemek için kullanılabileceğini söyledi
Hawking, Fokus dergisine verdiği demeçte, genetik değişikliğin DNA'nın karmaşıklığını artırabileceğini ve insanoğlunu geliştirebileceğini belirtti Bunun uzun bir süreç gerektireceğini belirten Hawking, 'Ancak biyolojik sitemlerin elektronik olanlara üstün olmaya devam etmesini istiyorsak, bu yolu izlemeliyiz' dedi 'Bizim zihnimize karşın bilgisayarların performansı her 18 ayda bir artıyor' diyen ünlü fizikçi, 'Beyinle bilgisayar arasında doğrudan bağlantıyı sağlayan teknolojileri geliştirmeliyiz Böylece yapay beyin, insan zekasına karşı olmak bir yana ona katkıda bulunur' dedi
Einstein'ın izafiyet teorisi ile kuantum teorisini birleştirmeye çalışıyoruz İzafiyet teorisi, madde ve yerçekimi fenomenlerini tarif eder, kuantum teorisi ise atom, elektron ve kuark gibi parcacıkların davranışını anlatır İki teoriyi birleştirdiğimizde 'herşeyin teorisi' ortaya çıkar Ve bu kainatın nasıl oluştuğunu, bunun niye böyle olduğunu anlatır 'Mutlak formül'ü arıyoruz Teorilerimiz henüz tamamlanmadı, bu tür bir dünya formülünün sonuçta nasıl bir hal alacağını bilmiyoruz Ancak ben bu iki formülün yer alacağından oldukça eminim Belki evrenin tüm fenomenlerini açıklayan bir dünya teorisini bu kapasitemizle kavrayamayabiliriz Maymunlar, insanlarla yüzde 99 oranında aynı genetik yapıya sahip oldukları halde izafiyet kanununu bilmiyorlar Ancak bu yüzde 1'lik fark, insana büyük bir avantaj sağlıyor: dil Dil sayesinde insanlar dev, ama yavaş bir bilgisayar oluşturuyor Bu bilgisayarın bir teori ortaya çıkaracak güçte olmasını umut ediyorum
Kaynak:Yapay-zeka(Ergin Altıntaş )
|
|
|