Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ikinci, meşrutiyet

İkinci Meşrutiyet..

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İkinci Meşrutiyet..

dönemin en güçlü dewleti ingiltere osmanlı dewletinin parçalanmasını onaylıyordualman gizli servisleri bu haberi genç subaylara ulaştırdılar
2abdülhamid'in siyasetini yersiz bulan ve ancak yeniden anayasalı bir monarşiye dönülmekle yurdun kurtarılacağına ittihat ve terakki cemiyetinin asker üyeleri 1908 yılının temmuz ayı içinde saraya başkaldırdılarpadişahın bu hareketi bastırma girişimleri işe yaramadısonunda 2abdülhamid kapalı bulunan parlementoyu yeniden toplama kararı aldı mebus seçimlerinin yeniden yapılması kararlaştırıldıseçimler yapıldı ve parlemento 17 aralık 1908 de açıldı31 mart olayı üzerine 2abdülhamid tahtan indirildianayasada önemli değişiklikler yapılarak parlementer sisteme yönelindihükümet meclise karşı sorumlu kılındı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com