Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
batı, kitabının, maskeleri, mitolojisi, tanrının, özeti

Batı Mitolojisi / Tanrının Maskeleri Kitabının Özeti

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Batı Mitolojisi / Tanrının Maskeleri Kitabının Özeti

Batı Mitolojisi / Tanrının Maskeleri-3

Joseph Campbell son arkeolojik, antropolojik ve psikolojik bulgular ışığında ilkel kabilelerden Hint'e, Çin'e kadar karşılaştırmalı bir incelemeyle, Batı dünyasının inanç, felsefe, sanat ve edebiyat temellerini ortaya koyarak, anaerkil dönemden ataerkil döneme, kahramanlar çağından tanrılar çağına, büyük klasiklerden büyük dinlere ve reformasyona ulaşana kadar, tanrının maskeleri ardındaki insan yüzünü arıyor Zengin kaynakların, mitosların, dinsel metinlerin irdeleneşinde inançlarımızla, masallarımızla, kahramanlarımızla evren, toplum ve ölüm karşısında binlerce yıldır değişmeyen sorunlara verilen karşılıkları ve bunların Batıcı macerasını, Doğu-Batı ayrımına getirilen yaklaşımla, bu yapıtta gerçekte tüm insanlığın mirasını da buluyoruz

Bu yapıtı da, ötekiler gibi, olağanüstü önem ve bilimsellikte, açık ve derinlikli görüyorum İnsan bilimleriyle gerçekten ilgilenen herkesin bu kitapları büyük bir anlayışla çözümlenmiş ve kendi özümlemelerine açık bir biçimde kaleme alınmış zengin bir veri kaynağı olarak göreceğine eminim

Erich Fromm

Yazar : Joseph Campbell

Yayınevi : İmge Kitabevi

Sayfa Sayısı : 503

Etiket Fiyatı : 24,00 YTL

Basım Tarihi : Haziran 2004

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com