Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
avrupa, islâm, kitabının, özeti

Avrupa Ve İslam Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Avrupa Ve İslam Kitabının Özeti

Avrupa Ve İslam

Doğuşuyla birlikte hızla koca bir imparatorluğa dönüşen İslam′ın Avrupa coğrafyasındaki serüveni, günümüzdeki birçok gerilimin anlaşılması açısından çok önemli ipuçları taşımaktadır Bu süreç, Doğu ve Batı arasındaki 2500 yıllık ideolojik ve silahlı çatışmaların, tekrar tekrar su yüzüne çıkan karşılıklı yanlış anlamaların tarihini de kucaklar
Franco Cardini, bu kitapta, Avrupa′nın İslam′a bakışını oluşturan ve biçimlendiren ideolojileri, önyargıları çarpıtmaları irdeliyor; zıtlaşmalar kadar uzlaşmaları da ortaya sererek, yaşadığımız coğrafyanın geleceği açısından önemli olabilecek tespitler yapıyor
Nasıl tek bir Avrupa ve tek bir Hıristiyanlık yoksa tek bir İslam′ın da olmadığı noktasından hareketle, bu dinamikler arasındaki gelgitleri anlamamızın önünü açıyor
İslam′ın günümüz Avrupa′sındaki giderek artan ancak henüz tartışmalı olan rolünün dinler, kültürler ve uluslar arası barışa hizmet edecek bir biçimde belirlenmesi için atılması gereken bilinçli çabaları içeriyor

Yazar : Franco Cardini
Yayınevi : Literatür Yayınları
Sayfa Sayısı : 288
Etiket Fiyatı : 20,00 YTL
Basım Tarihi : Eylül 2004

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com