Sağlıklı Saçlar İçin Beslenme Önerileri |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sağlıklı Saçlar İçin Beslenme ÖnerileriSağlıklı saçlar için nasıl beslenmeli Sağlıklı saçlar için mutlaka alınması gereken 5 gıda Saç bakımı söz konusu olduğunda, genel bakım rutini saçların sık yıkanması, nemlendirilmesi, saça şekil verilmesi ve düzenli saç kesimine gidilmesini kapsar İşte saçlarınız açısından sağlıklı gıdalar Ispanak, tavuk ve kırmızı biber Hem ıspanak hem de tavuk muhteşem demir kaynaklarıdır ve bu mineral alyuvarların saç köklerine oksijen taşımasına yardımcı olur Bu oksijen akışının saçların sağlıklı uzamasının ve saç tellerinin güçlenmesinin sağlanması için gerekli olduğunu belirtiliyor Öneriler: Ispanak ve kırmızı biberlerle servis edilecek tavuk göğsü, demir deposu dolu bir yemektir Diğer demir kaynakları arasında zenginleştirilmiş mısır gevreği, yağsız et, balık, mercimek, fasulye ile domates ve pancar gibi sebzeler yer almaktadır İstiridye İstiridyeler en iyi çinko kaynağıdır ve çinko, sağlıklı saç gelişimi için gerekli hücre bölünmesi de dahil olmak üzere, vücuttaki birçok işlev için hayati önem taşıyan bir mineraldir 'Saçların daha yavaş uzaması ve dökülmesinin çinko düzeylerinin düşük olması ile bağlantılı olduğunu' ve çinko yetersizliğinin iki belirtisidir Öneriler: Sadece tek bir istiridye, bir günlük çinko gereksinimini karşılamaya yeter Diğer çinko kaynakları arasında, zenginleştirilmiş mısır gevreği ve yağsız et de yer almaktadır Yumurta Yumurtalar iyi bir protein ve amino asit (proteinin yapı taşları) kaynağıdır Saçınız öncelikli olarak bir protein türü olan keratinden yapıldığı için, diyetinizde yeterli miktarda protein olmasının saçınızın uzaması ve güçlenmesi için gerekli olduğunu açıklanmaktadır Öneriler: Jarosh haftada üç ya da beş yumurta yenilmesini önermektedir Tavuk eti, yağsız et, balık ve mercimekten de protein ve B vitamini alabilirsiniz Somon Balıkta, özellikle somonda yüksek düzeyde omega-3 yağ asitleri bulunur Bunlar 'içten kremleme' işlevi görür ve saç derinizin ve saçlarınızın nemli, parlak ve sağlıklı kalmasını sağlar Öneriler: Uzmanlar somon ya da uskumru, alabalık ve sardalya gibi yağ asidi açısından zengin diğer balıkların haftada iki ya da üç kez tüketilmesini önermektedir |
|