Vanilyalı Pandispanya |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vanilyalı PandispanyaMalzemeler: 8 yumurta 5 çorba kun 11 çorba ktoz şeker yarım çay bsıcak su 1 pvanilya HAZIRLANIŞI: 8 yumurtanın sarıları ve beyazları ayrılarak ayrı kaplara alınır toz şekerin yarısı beyazların üzerine alınarak mikserle köpürene kadar çırpılırkalan tozşeker de sarıların üzerine alınarak köpürtülürdaha sonra ikisi aynı kaba alınarak 1 paket vanilya, ılık su ve un ilave edilerek hamur elde edilirhazırlanan pandispanya hamuru kek çemberine alınarak önceden ısıtılmış fırında180 derecede yaklaşık 40 dk pişiriliriçinde kabartma tozu olmayan pufuduk bir pandispanya bu pandispanyanın içini ve üzerini çok farklı meyve ve kremalarla zenginleştirebilirsiniz biz ara katlarını şekerli su ile ıslattık daha sonra erimiş çikolata ve krema karışımı(ganaj) ve vişne ile ara katları lezzetlendirdik evinizde kendi pastanızı pişirmeniz için ilk adım |
|