Ayva Tatlısı (Şanlıurfa) Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayva Tatlısı (Şanlıurfa) TarifiAyva Tatlısı (Şanlıurfa) Tarifi 4 küçük boy ekmek ayvası 2 çubuk tarçın 1 su bardağı şeker 1 su bardağı su Taze kaymak Ayvaları ortadan ikiye bölüp ortasını aldım Çekirdeklerini ayıklayıp kenara ayırdım Fırını 200 dereceye ısıttım Ayvaları bir fırın kabına -kabukları aşağı gelecek şekilde- yerleştirdim Ayvanın çekirdeklerini ortasına koydum (ayva piştikten sonra çıkarılıp atılıyor – renk veriyormuş çekirdekleri) Üstlerine 1 su bardağı şeker ve suyu döktüm İki parça çubuk tarçını fırın kabına koyup ayvaları fırına verdim Yaklaşık 25 dakika pişirdikten sonra ayvaları ters çevirdim ve 20-25 dakika kadar daha pişirip fırından çıkardım Tatlı iyice soğuyunca birer tane tabağa alıp ters çevirdim, bir çorba kaşığı suyundan döktüm Üzerine de bir tatlı kaşığı kadar taze kaymak koydum |
|