Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayva, tarifi, tatlısı, şanlıurfa

Ayva Tatlısı (Şanlıurfa) Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayva Tatlısı (Şanlıurfa) Tarifi



Ayva Tatlısı (Şanlıurfa) Tarifi

4 küçük boy ekmek ayvası
2 çubuk tarçın
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Taze kaymak

Ayvaları ortadan ikiye bölüp ortasını aldım Çekirdeklerini ayıklayıp kenara ayırdım Fırını 200 dereceye ısıttım Ayvaları bir fırın kabına -kabukları aşağı gelecek şekilde- yerleştirdim Ayvanın çekirdeklerini ortasına koydum (ayva piştikten sonra çıkarılıp atılıyor – renk veriyormuş çekirdekleri) Üstlerine 1 su bardağı şeker ve suyu döktüm İki parça çubuk tarçını fırın kabına koyup ayvaları fırına verdim Yaklaşık 25 dakika pişirdikten sonra ayvaları ters çevirdim ve 20-25 dakika kadar daha pişirip fırından çıkardım Tatlı iyice soğuyunca birer tane tabağa alıp ters çevirdim, bir çorba kaşığı suyundan döktüm Üzerine de bir tatlı kaşığı kadar taze kaymak koydum

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.