Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kurabiye, mayalı

Mayalı Kurabiye

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mayalı Kurabiye



Mayalı Kurabiye




Gerekli malzeme:
1 fincan soğuk süt,
1 çay kaşığı şeker,
2 çay kaşığı kuru maya,
225 gr beyaz un (ılıtılmış),
1 tutam tuz,
1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin,
1 çırpılmış yumurta
İçinin malzemeleri:
50 gr kiraz şekerlemesi (küçük parçalara ayrılmış),
25 gr fındık ve ceviz (küçük parçalara ayrılmış),
50 gr kuru kayısı (küçük parçalara ayrılmış),
25 gr kurutulmuş elma kabuğu,
1 yemek kaşığı şeker,
1/2 çay kaşığı tarçın,
1/2 limon kabuğu rendesi,
1 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı

1Sütü bir sürahiye koyun ve üzerine, bir fincan kaynar su ilave edin Şekeri karıştırarak dökün ve mayayı katın İyice kabarıp, köpüklü bir hale gelinceye kadar ılık bir yerde bırakın
2Unu düşük ısılı bir fırında on dakika ısıtın Sonra tuzla birlikte bir kâsenin içine dökün Parmak uçlarınızla tereyağını, ince ekmek kırıntıları görünümünü alana kadar yedirin Karışımda bir çukur açın ve köpürmüş mayayı ve yumurtayı ekleyin Ellerinizi kullanarak, iyice birleşene kadar karıştırın
3Hamuru, hafifçe unlanmış bir yüzey üzerine yerleştirin ve yedi dakika kadar yoğurun Hamura hafifçe un serpin, sonra bir kâsenin içine yerleştirin ve üzerine bir havlu serin Ilık bir yerde (yaklaşık 45 dakika) hamur iki katına çıkıncaya kadar bekletin
4Bu arada, iç malzemeyi 3 ayrı kâsede hazırlayın Kirazları, fındık ve cevizleri bir arada karıştırın, karışık meyveleri, şekeri, karışık baharatı ve limon kabuğunu bir arada, kayısıları ve elmaları bir arada karıştırın Hamur iki katına çıktığı zaman, hafifçe unlanmış bir yüzey üzerine koyun ve 5 dakika yoğurun Sonra 30 ve 23 santim boyutlarında bir dikdörtgen halinde açın Hamuru hafifçe 3 bölüm halinde işaretleyin Yüzeyin üzerine fırçayla erimiş tereyağı sürün ve 3 ayrı iç malzemeyi yayın
5Size en yakın olan uzun kenarla başlayarak, hamuru yukarı doğru sarın, iç malzemenin düşmemesine dikkat edin
6İlk önce işaretledikten sonra, hamuru 9 eşit parçaya kesin Her bir parçayı kesik taraf üstte olmak üzere, iyice yağlanmış 20 ve 22 santimlik yapışmaz tepsiye yerleştirin (Resimdeki gibi)
7Tepsiyi bir naylonla kaplayın ve kurabiyeleri, yeniden iki katına ulaşana ve tüm parçalar birbirine eklenene kadar ılık bir yerde bekletin
825 dakika kadar 190 derecelik fırında pişirin Bu arada altın rengini almış olacaktır Fırından çıkarın ve tepside 10 dakika soğumaya bırakın Sonra bir tel ızgaraya koyun Şekeri, limon suyunu ve suyu pürüzsüz olana kadar karıştırın, sonra da ılık kurabiyelerin üzerine dökün Ilık veya soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.