Savyer Pandispanyası Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Savyer Pandispanyası TarifiSavyer Pandispanyası Tarifi MALZEME: 10 yumurta 10 çorba kaşığı pudra şekeri 9 çorba kaşığı un yarım paket vanilya 1 limonun rendelenmiş kabukları HAZIRLANIŞI: Yumurtaların sarıları, porselen bir kaba dökülür Üzerine pudra şekeri ilave edilir Sonra; "beyaz köpük" haline gelinceye kadar çırpılır Bakır tencereye ayrılan yumurta aklarının üzerine bir fiske tuz atılır Sonra "kar" haline gelinceye kadar çırpılır Un, bir kaba elenir Üzerine vanilya ve rendelenmiş limon kabukları konur Bunun üzerine yumurta sarısı-şeker karışımı dökülür Bir-iki kere karıştırılır önceden ısıtılmış, hafif hararetteki fırında 45 dakika pişirilir Hafif soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır |
|