Muçari Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muçari TarifiMuçari Tarifi Malzemeler 1/2 Kg Soğan 1/2 Kg Yoğurt 2 Adet Yumurta 1/3 Paket Margarin 100 gr Sucuk 1 Su Bardağı Un Alabildiği Kadar Mısır Unu 1 Paket Kabartma Tozu 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ Tuz Karabiber Kuru Nane Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak soğanların kabuklarını soyalımKüçük küçük doğrayalımTavaya margarini alıp eritelimİçine sıvı yağı da ilave ederek soğanları tavaya aktaralımSoğanlar pembeleşmeye başladığında küçük küçük doğranmış sucukları da ilave ederek 3 dakika daha çevirip ateşten alalımTuz,karabiber ve kuru naneyi de ekleyelimYumurtaların birinin sarısını ayıralım Çırpma kabına yumurtaları ve yoğurdu aktarıp mikserle karıştıralımİçine 1 su bardağı unu,kabartma tozunu ve kek hamuru kıvamına gelecek kadar mısır ununu ilave edelimHazırladığımız soğanlı ve sucuklu içi de hamura ilave edlip ve karıştıralım Fırın tepsisini margarinle yağlayıp hafifçe un serpiştirelimHamuru tepsiye boşaltıp,üzerine 1 adet yumurta sarısını sürelim Önceden ısıtılmış sıcak fırına tepsiyi sürelimÜzeri kızardıktan sonra fırından alalımIlındıktan sonra dilimleyerek servis yapalım Not: Dilerseniz kırmızıbiber de kullanabilirsiniz |
|