Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kadayıf, muhallebili, tarifi

Muhallebili Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muhallebili Kadayıf Tarifi



Muhallebili Kadayıf Tarifi

1/2 kg tel kadayıf
3/4 bardak margarin
Şurup için:
2 bardak toz şeker
1 tatlı kaşığı limon
1,5 bardak su
Muhallebi için :
1 kahve fincanı pirinç unu
1,5 kg süt
3/4 kahve fincanı nişasta
1,5 bardak toz şeker
2 yumurta biraz tuz
2 çorba kaşığı portakal kabuğu reçeli

Kadayıfın sert kısımları ayrılıp didiklendikten sonra, yarısından fazlası içi yağlanmış bir tepsiye, kenarlarından taşırarak döşenir Yalnız, tepsi pek küçük olmamalıdır Zira kadayıf ince bir tabaka halinde döşenmelidir
Öte yandan tencereye süt, şeker ve bir tutam da tuz koyulur Kaynayınca, yarım bardak suyla karıştırılarak bulamaç haline getirilir, pirinç unu, nişasta karışımı ilâve edilir ve devamlı karıştırılır Muhallebi iyice pişip, kaşıktan düşmeyecek koyuluğa gelinceye kadar devamlı karıştırmak suretiyle pişirilir Sonra kıyar gibi incecik kesilmiş yumurtaların sadece sarıları ve reçel ilâve edilip karıştırıldıktan sonra indirilir ve 5 - 6 dakika kadar karıştırılarak soğutulduktan sonra tepsideki kadayıfın üzerine dökülür Kalan kadayıf üzerine koyulur Tepsinin kenarlarından taşanlar da üzerine örtülüp muhallebi iyice kapatılır En azından bir saat süreyle soğumaya bırakılır
Soğuduktan sonra, yağ fındık iriliğinde parçalar halinde kadayıfın üzerine koyulur Orta ısılı fırında nar gibi olana kadar kızartılıp çıkarılır O soğurken, yanda şurup için yazılı malzemeyle koyuca bir şurup kaynatılır Ve soğumuş olan kadayıfın üzerine dökülür Bir - iki saat sonra tatlı iyice soğuyunca dilimlenerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Muhallebili Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muhallebili Kadayıf Tarifi



Muhallebili Kadayıf Tarifi

Gerekli malzeme:
500 gr tel kadayıf
200 gr tereyağı veya margarin
1,5 lt süt
250 gr tozşeker
1 kahve fincanı pirinç unu
1 kahve fincanı buğday nişastası
2 yumurta sarısı
1 tutam tuz

Şerbet için:
500 gr toz şeker
Yarım litre su
1 çorba kaşığı limonsuyu
Üzerine serpmek için; yeşil fıstık veya ceviz

Bir tencereye süt, şeker, pirinç unu, nişasta, yumurta sarıları ve tuz koyup iyice çırpın Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın 2 Şerbetini hazırlamak için de bir tencerede su ve şekeri kaynatın Limonsuyu ekleyip bir kez daha kaynatın ve soğumaya bırakın Şerbetini hazırlamak için de bir tencerenin içinde su ve şekeri kaynatın Limon suyu ekleyip biraz daha kaynatın ve soğumaya bırakın Yağı eritip ılımaya bırakın Bir çorba kasesini kullanarak kasenin içini kaplayacak miktarda kadayıfı kasenin içine yerleştirin Ortasına 2-3 kaşık kadar muhallebi (krema) doldurup kadayıfı kenarlarından toplayarak kapatın Yağlanmış fırm tepsisine kaseyi kapatarak kadayıf topunu çıkarın İşlemi tekrarlayarak içi kremalı kadayıf toplarını fırın tepsisine yerleştirin t Eritilmiş margarini kadayıfın üzerine gezdirerek döküp tepsiyi 160 derece firma verin Üzerleri kızarıncaya kadar pişirip çıkarın Hazırladığınız ılınmış şerbeti üzerlerine döküp soğumaya bırakın Ceviz veya fıstıkla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Muhallebili Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muhallebili Kadayıf Tarifi



Muhallebili Kadayıf Tarifi

500 gr tel kadayıf
4 su bardağı süt
1 kahve fincanı tozşeker
6 kahve fincanı pirinç unu
2 kahve fincanı nişasta
Yarım su bardağı su
2 yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı portakal kabuğu reçeli
2 kahve fincanı margarin
Şerbet için:
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

28 cm çapındaki bir fırın tepsisinin içini ve kenarlarını yağlayın Tel kadayıfın yarısından azını ayırıp kalan kadayıfı, kenarlarından taşacak şekilde tepsiye yerleştirin
Sütü tencereye alıp tozşeker ve ekleyerek kaynatın Pirinç unu ve nişastayı ayn bir kapta suyla eritin, kaynayan süte yavaş yavaş ekleyin Muhallebi kıvamını alıncaya dek kanştırarak pişirin
Yumurta sarılarını bir kasede çırpın Reçeli ekleyip karıştırın ve yavaş yavaş muhallebiye ilave edin 2 dakika daha kanştırıp ateşten alın 5-6 dakika bekletip tepsideki kadayıfın üzerine dökün
Dışa taşan ve ayırdığınız kadaları üzerini kapatın Margarini küçük küçük doğrayıp üzerine serpiştirin Orta ısılı fınnda pişirin Şerbeti kaynatıp soğuk kadayıfın üzerine dökün

Alıntı Yaparak Cevapla

Muhallebili Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muhallebili Kadayıf Tarifi



500 gr kuru kadayıf

1 çay bardağı ceviz

3 yemek kaşığı şeker

3 yemek kaşığı Yonca yağ

3 su bardağı süt

1 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı nişasta

Vanilya

6 yemek kaşığı şeker

Önce muhallebimizi hazırlıyoruz bunun için süt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı kaynayana kadar karıştırıyoruz sonra soğuması için kenara alıyoruz Geniş bir teflon tencereye kadayıf şeker yağ ve kırılmış cevizimizi koyup ocağımızı yakıyoruz kadayıflar kızarana kadar sürekli karıştırıyoruz güzel karışmazsa kadayıflar yanabilir soğuduğunda kadayıfların yarısını sevis tabağına döküyoruz sonra muhallebimizin tamamını döküp kalan kadayıflan üstüne serpiyoruz ister dilimleyerek isterseniz servis tabağında servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla

Muhallebili Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muhallebili Kadayıf Tarifi



Heponizin elerien saglik cok guzel tesekurler





Alıntı Yaparak Cevapla

Muhallebili Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muhallebili Kadayıf Tarifi



güzelmiş canım çekti
Alıntı Yaparak Cevapla

Muhallebili Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muhallebili Kadayıf Tarifi



250 gr kadayıf

1 su bardağı ceviz içi

1/2 su bardağı toz şeker

100 gr tereyağı

Muhallebisi için:

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

4 çorba kaşığı un

3 çorba kaşığı nişasta

1 yumurta

1 paket vanilya

1 kutu krema

Üzeri için:

Carte dOr Classic Vanilya

Taze nane yaprağı

Kadayıfları didikleyerek küçük küçük doğrayın ya da 1 saate yakın buzlukta sertleşmesi için bekletin, daha sonra doğrayın Büyük boy bir tencerenin içine yağ + şeker + kadayıfı alarak tahta kaşıkla karıştırarak kavurun Kavurma esnasında eriyen şeker ve yağ kadayıfa yapışarak sulu bir görüntü alacak, kavurdukça bu görüntü değişecek Ne kadar çok kavurursanız lezzetini o kadar arttırırsınız Kavurma işleminin sonlarında cevizi ekleyerek bir kaç dakika daha kavurun Cevizin ve kadayıfın kokusu birbirine iyice karışmasını sağlayın ve bir kenarda bekletin

Muhallebi için krema ve vanilya harici malzemeyi tencereye alın Tel çırpıcıyla karıştırarak muhallebiyi göz göz olana kadar kaynatın Ocaktan alıp vanilyayı ekleyerek mikserle çırparak ılıtın Ilıyınca kremayı ekleyerek tekrar çırpın, kremayı muhallebiye yedirin Eğer muhallebi sıcakken kremayı eklerseniz muhallebinin kıvamı cıvıklaşır, buna dikkat edin

Servis için tepsi veya kup kullanabilirsiniz Tepside hazırlarsanız dilim olarak sunacağınızdan muhallebinin kıvamı önemli Kupların dibine 2 – 3 yemek kaşığı kadayıf koyun Üzerine muhallebi tekrar 2 – 3 kaşık kadayıf tekrar muhallebi ve kadayıf koyarak kupları hazırlayın

Ve tabii ki üzerinde bir top vanilyalı dondurma ile sunumunuzu ve lezzetinizi katlayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Muhallebili Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muhallebili Kadayıf Tarifi



Muhallebili Kadayıf Tarifi

Malzemeler
350 g kadar tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için:
1 lt süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema(200ml)



Yapılışı
Kadayıfı ince ince kırın(kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz) Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın)

Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın

Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın

Borcam seçimini yaparken daha büyük boy dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz Kreması kalın olsun istiyorsanız verdiğim ölçüdeki borcam uygun geliyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Muhallebili Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muhallebili Kadayıf Tarifi



çok hoş görünüyortşk
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.