Taze Meyveli Elmasiye Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Meyveli Elmasiye Tarifi5 adet yaprak jelatin 500 gr elma (soyulup, çekirdek yatağı alınarak küçük küpler halinde doğranmış) 500 gr armut (soyulup, çekirdek yatağı alınarak küçük küpler halinde doğranmış) 500 gr portakal (soyulup, küçük küpler halinde doğranmış) 300 gr tozşeker 350 gr çilek (ayıklanıp, yıkanarak iri doğranmış) 350 gr muz (iri doğranmış) 500 ml su (2 su bardağı) Jelatini buzlu suya koyarak gevşemeye bırakın Elmaları, armutları ve portakalları bir çukur kaba koyup üzerlerine şeker serpin ve karıştırın Çilek ile muzu ekleyip karıştırın Jelatini buzlu sudan çıkarıp tencereye koyun Üzerine 2 su bardağı su ekleyerek bir taşım kaynatıp ateşten alın, karıştırarak soğutun Ilınmış jelatini meyvelerin üzerlerine boşaltın ve karıştırın Elmasiyeyi porsiyonluk kaplara boşaltarak buzdolabında yaklaşık 15 dakika donmaya bırakın Elmasiyeyi eğer tabağa çevirecekseniz, kapları sıcak suda 30 saniye kadar bekletin Kabın üzerine çevireceğiniz tabağı kapatarak tersyüz edin Tabağa alınmış olan elmasiyeyi krem şantiyi ile süsleyerek servis yapın Not: Renkli olması arzu edilirse, jelatin, su yerine herhangi bir süzülmüş meyve suyunda kaynatılabilir |
|