Nar Köpüklü Keşkül-Ü Fukara Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Nar Köpüklü Keşkül-Ü Fukara TarifiNar Köpüklü Keşkül-ü Fukara Tarifi MALZEMELER 1 lt manda sütü 200 gr şeker 30 gr pirinç sübyesi 50 gr badem 30 gr hindistancevizi 50 gr toz fıstık 2 yumurta sarısı NAR KÖPÜĞÜ İÇİN: 4 adet ekşi nar 1/2 su bardağı şeker 1 litre sütü 50 gram sademle birlikte karıştırın; hamur kıvamına gelinceye kadar dövün İçine şeker ekleyerek derin bir tencerede kaynatın Hindistancevizi, toz fıstık, yumurta sarısı, az miktarda şeker ve pirinç sübyesi ile karıştırarak süte ilave edin Karışımı bir süre dinlendirdikten sonra hindistancevizi kabuğu içinde servis edin Nar Köpüğü: Narları ayıklayıp iyice temizlendikten sonra suyunu çıkann İçerisine şeker ilave ederek kısık ateşte kaynatın Daha sonra soğumaya bırakın, yanında keşkül ile birlikte servis edin |
|