Mat Fıstıklı Çikolatalı Pasta Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mat Fıstıklı Çikolatalı Pasta TarifiMat Fıstıklı Çikolatalı Pasta Tarifi Malzemeler: 10 adet yumurta 300 gram şeker Yarım kilo un 15 gram kabartma tozu 30 gram ovelex (pasta tabanı için) 100 gram su Çikolata kreması için: 1 kilo krem şanti 150 gram süt Yarım kilo bitter çikolata 7 adet yumurtanın sarısı 100 gram şeker Az miktarda vanilya Arası için mat fıstık Hazırlanışı: Pandispanya (kek) hamuru için: Bütün malzemeyi karıştırın, çırpıcı ile yedi dakika çırpın 150 derecede 40 ile 45 dakika pişirin Soğuduktan sonra bıçak yardımı ile ikiye ayırın ve içerisine diğer tarafta hazırladığınız kremayı sürün İçindeki çikolata kreması için: Krem şantiyi ve sütü ocakta kaynatın Şeker ve yumurtayı çırpın Krem şanti sütlü ve vanilyalı karışım kaynayınca şekerli yumurtayı yedirin Çikolatayı karıştırın, soğumaya bırakın Hazır olan pastanızı artık şeker hamuru ile kaplayıp, üzerini çeşitli şekillerle süsleyebilirsiniz Not: Ovalex pasta kekinin tabanın sert, kekin göz göz olmasını ve dağılmamasını sağlayan bir maddedir Marketlerin hamur işleri – tatlı- pastane reyonlarında bulunabilir |
|