Badem Kurabiye Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Badem Kurabiye TarifiBadem Kurabiye Tarifi Hem görüntüsü hem de lezzetiyle fark yaratan, beş çayınızı tatlandıracak badem kurabiye tarifi Malzemeler, 1 Su bardağı süt 1 Paket margarin 1 Su bardağı toz şeker 1 Su bardağı badem (dövülmüş) 2 Adet yumurta 1 Paket kabartma tozu 1 Paket vanilya Yeterince un Hazırlanışı, Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp karıştırın Yeterince un ekleyerek orta sertlikte hamur elde edin Hamuru yarım saat kadar dinlendirip tekrar yoğurun Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle badem şekli verin Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin 180 derecelik fırında 25-30 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Afiyet Olsun |
Badem Kurabiye Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Badem Kurabiye Tarifi250 Gr Sana Hamurişi 4,5 Su Bardağı un 1 Adet rendelenmiş limon kabuğu 1 Paket kabartma tozu 2 Adet Yumurta (Birinininin akı) 100 gr tuzsuz badem 2 Su Bardağı pudra şekeri Margarini ve yumurtayı mikserle iyice çırpıyoruz Pudra şekeri ve limon kabuğu rendesini ilave edip çırpmaya devam ediyoruz daha sonra elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğuruyoruz Hamuru 1 saat dinlendirdikten sonra 1 parmak kalınlığında açıyoruz ve şekillendiriyoruz (şekillendirirken badem şeklindeki kalıplardan yararlanabiliriz) Bademin kabuklarını soyup yumurta akına batırıp kurabiyelerin üzerine yerleştirelim Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında pembeleşinceye kadar pişirin |
|