Balkabaklı Sıcak Kek Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balkabaklı Sıcak Kek TarifiBalkabaklı Sıcak Kek Tarifi Malzeme: 500 gram Bizim Mutfak Teremyağ 500 gram beyaz çikolata 200 gram toz şeker 200 gram Bizim Mutfak Un 10 adet yumurta 10 adet yumurtanın sarısı 250 gram balkabağı 1 su bardağı Tozşeker Servis için : Tahin, pekmez, ceviz Balkabağının kabuklarını soyun Bir tencereye dizin ve üzerine 1 su bardağı tozşekeri ekleyip bir gece bekletin Sabaha suyunu vermiş olan balkabağını kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin Balkabağı tatlısını ezerek püre haline getirin Teremyağ'ı derin bir kabın içine alın ve eritin Beyaz çikolatayı ufak parçalara ayırın ve Teremyağ ilave edip, eritin Derin bir kaseye yumurtaları ve yumurta sarılarını alın 200 gram tozşekeri ilave edin ve yumurtalarla tozşeker özleşene kadar çırpın Unu ve balkabağı püresini ekleyip karıştırın 6 adet kalıbı yağlayıp, unlayın Unun fazlasını silkeleyerek kalıplarda ince bir tabaka un kalmasını sağladıktan sonra karışımı kalıplara paylaştırın Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 12-13 dakika pişirin Tahin, pekmez sos için isteğiniz oranında tahinle pekmezi karıştırın Servis tabaklarına sıcak balkabaklı keki çıkartın Üzerine tahin, pekmez karışımı sos döküp cevizle birlikte servis yapın |
Balkabaklı Sıcak Kek Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balkabaklı Sıcak Kek TarifiMalzemeler: 2 çay fincanı balkabağı püresi 3 tane yumurta alabildiği kadar un 1,5 çay fincanı pudra şekeri 1 çay fincanı yoğurt 1 çay fincanı sıvı yağ 1 pkabartma tozu 1 limon kabuğu rendesi 1 portakal kabuğu rendesi 1/2 çay fincanı dövülmüş ceviz 1 çay k toz zencefil 1 çay k toz tarçın sosu için: yarım limon suyu yarım portakal suyu üzerine elemek için: 1 çay fincanı pudra şekeri Balkabaklı kek tarifi: Geniş bir kaba, pudra şekeri alalım, yumurtaları kıralım birkaç dakika karıştıralım Üzerine sırası ile sıvıyağı, yoğurdu, cevizi, portakal ve limon kabuğu rendesini ilave edelim karıştırmaya devam edelim Ayrı bir kapta unu, zencefili, kabartma tozunu ve tarcını harmanlayalıp karışıma ilave edelim Son olarak balkabağı püresini ilave edelim karıştıralım Kıvama gelince kek kalıbına alalım 170 derecelik ısıda pişmeye bırakalım Pişen keki fırından çıkaralım, soğumasını bekleyelim Portakal ve limon suyunu üzerine gezdirerek, bol miktarda pudra şekeri serpelim Artık kekimiz servise hazır olacaktır Afiyet olsun |
|