Karışık Meyveli Jöleli Pasta Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karışık Meyveli Jöleli Pasta TarifiKarışık Meyveli Jöleli Pasta Tarifi MALZEMESİ 2 Yumurta 1 Su bardağı toz şeker 1 Su bardağı süt 2 Su bardağı un 1 Küçük paket margarin 2 Çay kaşığı kabartma tozu JÖLE MALZEMESİ 3/2 Su bardağı şeker 2 Su bardağı su 2 Yemek kaşığı nişasta 4 Yemek kaşığı portakal suyu, yoksa 2 yemek kaşığı oralet 2 Adet yaprak jelatin YAPILIŞI 1 Unu, kabartma tozu ile iki kere eleyiniz 2 Erimiş margarini, sütü, şekeri ve yumurtayı on dakika çarpınız 3 Unu ilâve ederek karıştırınız 4 25-30 cm çapında, yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye dökünüz 5 Orta hararetle ısıtılmış fırında 40 dakika pişiriniz 6 Ilıyınca kalıptan çıkarınız JÖLENİN YAPILIŞI 1 Şeker oralet ve nişastayı karıştırınız 2 Su ilâvesi ile ateşte karıştırarak 5 -10 dakika pişiriniz Ateşten alınca ıslatılmış jelatini ilâve edip eriyene kadar karıştırınız 3 Kekin üzerini çeşitli meyve dilimleriyle süsleyiniz 4 Hazırlanan jöleyi, hafif soğutarak, üzerini örtecek şekilde dökünüz |
|