Portakallı Gül Tatlısı Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Gül Tatlısı TarifiPortakallı Gül Tatlısı Tarifi Malzemeler 2 su bardağı ayçiçek yağı 1 su bardağı portakal suyu 1 pkkabartma tozu aldığı kadar un -içine- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz 1 adportakal kabuğu rendesi 1 tatlı kaşığı tarçın -üzerine- 1 adyumurta sarısı -şerbeti- 4 su bardağı şeker 3 su bardağı su 1'4 limon dilimi 1 adportakal kabuğu rendesi Yapılışı ayçiçek yağı,portakal suyu,kabartma tozu bir kapta karıştırılır içine azar azar un ilave edilerek yoğrulan hamur bir kenarda dinlendirilir iç malzemesi için iri dövülmüş 1 su bardağı ceviz,1 adportakal kabuğu rendesi ve 1 tatlı kaşığı tarçın karıştırılır hamur yarım parmak kalınlığında açılır bardak ile yuvarlarlar kesilir kesilen yuvarlaklar eşit aralıklarla 4 adkesik yapılır cevizli içten bir miktar koyulur kesikler sonucu oluşan kanatlardan ikisi cevizli harcın üzerinde toplanır diğer ikisi de kanatların üzerinde birleştirilir üzerlerine yumurta sarısı sürülür hafifçe yağlanmış tepsiye dizilir önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirilir -şerbet- 4 su bardağı şeker, 3 su bardak su ve limon dilimi tencereye koyulur kaynadıktan sonra portakal kabuğu rendesi eklenir ve soğutulur bir süre bekletildikten sonra şerbet süzülür fırından çıkan tatlıların üzerine hazırlanan şerbet dökülür şerbeti çeken tatlı soğuk olarak servis yapılırafiyet şeker olsun |
|