Yoğurtlu Ve Çikolatalı Kek Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Ve Çikolatalı Kek TarifiYoğurtlu ve Çikolatalı Kek Tarifi Malzemeler: Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı
Hazırlanması:[*]Çikolatayı benmari usulü eritin (Yarısına kadar su dolu bir tavayı ocağa koyun onun üzerine de daha küçük bir tava içindeki çikolataları yerleştirin Çikolata kaynayan suyun ısısı ile erisin)[*]Kek kalıbınızı yağlayıp unlayın (ben sadece yağlıyorum) Yağlı bir kağıt üzerine unu kakaoyu kabartma tozunu karbonatı ve tuzu eleyin Hepsi özleşene kadar bu işleme devam edin (yaklaşık üç sefer)[*]Mikserle yağı 30-45 saniye (krema kıvamına gelene kadar) çırpın Hızı düşürüp çırpmaya devam ederek azar azar şekeri ilave edin Hızı arttırıp (arada kenarlara yapışan karışımı spatulayla ittirerek) 3-5 dakika daha çırpın[*]Yumurtaları teker teker ilave edin Her ilaveden sonra özleşene kadar 1-2 dakika iyice çırpın Arada spatulayla kenarları temizlemeye devam edin Yumurtaların ardından vanilyayı ekleyin[*]Fırını 150C'ye getirin Mikserin hızını azaltın Unlu karışımı yoğurtla dönüşümlü olarak 3 seferde ekleyin (un-yoğurt-un-yoğurt-un) Hafifçe karıştırıp unlu yer kalmamasını sağlayın Ilınan çikolatayı karışıma yavaşça ilave edin Karışımı yağlanmış kalıba dökün Spatula ile kenarların ortadan 2cm daha yüksek olmasını sağlayın Isınmış fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar (yaklaşık 1 saat) pişirin Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis yapın Alıntı |
|