Kestane Gatosu Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestane Gatosu TarifiKestane Gatosu Tarifi MALZEME: 1 kilo kestane 100 gr tereyağı 100 gr çikolata 2 çorba kaşığı süt 200 gr pudra şekeri HAZIRLANIŞI: Kestaneler haşlanıp ayıklanır, makineden çekilir Çikolata bir kap içine konur, altına suyla dolu başka derince bir kap konur Su ısınınca üstteki kaptaki çikolata yavaş yavaş erimeğe başlar Çikolata iyice eriyip boza kıvamına gelince içine süt katılır ve kestaneye ilâve edilir Tereyağ ve şeker de ilâve edildikten sonra iyice karıştırılıp bir kalıba yerleştirilir Kalıba yerleştirilen sütlü, çikolatalı kestane hamuru bir kepçeyle veya kaşıkla iyice bastırılır Kalıbıyla beraber buzdolabında bir gün bırakılır Ertesi gün üzerini süslemek için 2 parça çikolata alınır Su buharında eritilir 2 kaşık su ile hafif ateşte pişirilir Bir çorba kaşığı tereyağ ilâve edilerek ateşten indirilir Sıcakken kalıptan çıkarılan kestane pastalara dökülür Soğuduktan sonra ikram edilir |
|