Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gatosu, kestane, tarifi

Kestane Gatosu Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestane Gatosu Tarifi



Kestane Gatosu Tarifi

MALZEME:
1 kilo kestane
100 gr tereyağı
100 gr çikolata
2 çorba kaşığı süt
200 gr pudra şekeri

HAZIRLANIŞI:
Kestaneler haşlanıp ayıklanır, makineden çekilir Çikolata bir kap içine konur, altına suyla dolu başka derince bir kap konur Su ısınınca üstteki kaptaki çikolata yavaş yavaş erimeğe başlar Çikolata iyice eriyip boza kıvamına gelince içine süt katılır ve kestaneye ilâve edilir Tereyağ ve şeker de ilâve edildikten sonra iyice karıştırılıp bir kalıba yerleştirilir Kalıba yerleştirilen sütlü, çikolatakestane hamuru bir kepçeyle veya kaşıkla iyice bastırılır Kalıbıyla beraber buzdolabında bir gün bırakılır Ertesi gün üzerini süslemek için 2 parça çikolata alınır Su buharında eritilir 2 kaşık su ile hafif ateşte pişirilir Bir çorba kaşığı tereyağ ilâve edilerek ateşten indirilir Sıcakken kalıptan çıkarılan kestane pastalara dökülür Soğuduktan sonra ikram edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.