Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolgulu, dondurma, nuralp, tarifi, tatlısı

Dondurma Dolgulu Nuralp Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dondurma Dolgulu Nuralp Tatlısı Tarifi



450 gr şerbetinden ayrılmış Kemalpaşa tatlısı (yaklaşık yarım paket kuru tatlıyı paketindeki tarife göre pişirerek elde edebilirsiniz)

100 gr kedidili bisküvi (yarım paket)

75 gr tahin

50 gr iri dövülmüş fındık

Carte dOr Kaymaklı Dondurma

Süsleme İçin:

100 gr bitter çikolata

Yeterince çilek sos

Öncelikle servis yapacağımız tabağımızı dondurucuya koyuyoruz, soğuk olsun ki servis sırasında dondurmamız hemen erimesin

Bir tavaya iri dövülmüş fındık içlerini alıp kokusu çıkana dek kavuruyoruz Kedidili bisküvilerimizi robotta un haline getiriyoruz Şerbetinden ayırdığımız kemal paşa tatlılarını bir kaba alıp yoğurmaya başlıyoruz İçine kedidili unumuzu, tahinimizi, fındık içimizi koyup yoğurmaya devam ediyoruz Karışım bütün hale geldiğinde nuralp tatlımız hazır

Minik bir yuvarlak kabın içine streç film seriyoruz Nuralp tatlımızdan bir miktar alıp kabımızın etrafına bastırarak yerleştiriyoruz Orta kısmına kaymaklı dondurma koyuyoruz Üzerine nuralp tatlımızdan bir parça daha alarak kapak yapıyoruz Streç filmi üzerine kapatıp dondurucuya atıyoruz (Dondurucunuzun soğukluğuna göre değişeceğinden) dondurma donana kadar bekletiyoruz

Öte yanda bitter çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz Yağlı kâğıttan yaptığımız külah yardımıyla alt süsleme ve yan süsleme için gereken çikolata şekillerini başka bir yağlı kâğıt üzerine hazırlıyoruz Dolaba koyup soğumasını sağlıyoruz

Çilek ve üzümlerimizi yıkayıp kağıt havlu yardımıyla kuruluyoruz Çileğimizi ayırmadan bıçakla dilimliyoruz

Dondurucuya koyduğumuz tabağımızı alıyoruz Alt taban olarak hazırladığımız bitter çikolatamızı tabağımıza yerleştiriyoruz Çikolatanın boş olan ortadaki yerlerine çilek sos döküyoruz Dondurucuya koyduğumuz tatlımızı çıkarıyoruz Ters çevirip streç filmden ayırıp dikkatlice ikiye bölüyoruz Servis tabağımıza yerleştiriyoruz Çiçek şekli verdiğimiz bitter çikolatamızı, üzüm ve çileğimizi yerleştirdikten sonra bekletmeden servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.