Alman Bisküvisi Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Alman Bisküvisi TarifiALman Bisküvisi Tarifi MALZEME: 300 gr un 200 gr tereyağı 200 gr, kaşar peyniri rendesi 2 adet yumurta yarım kahve kaşığı tuz HAZIRLANIŞI: Unun ortası açılır Tereyağı elle krema haline gelinceye kadar ezilir Rendelenmiş kaşar peyniri ilâve edilir, gene karıştırılır Yavaş yavaş un alınıp hamur haline getirilir Yarım santim kalınlığında açılır Kalıpla kesilip üzerlerine yumurta sarısı sürülür, istenirse ortalarına susam veya çerekotu konulur Kalıp yoksa kaşıkla veya elle muntazamca şekiller verilir Hazırlanan bu küçük bisküiler dibi yağlanmış bir tepsiye birbirine değmeyecek şekilde aralıklı olarak dizilir Orta hararetle bir fırında 20-25 dakika pişirilir Pişen bisküviler son derece gevrek olur, çok çabuk dağılır |
|