Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bohçaları, ispanak, soslu, tarifi

Soslu İspanak Bohçaları Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu İspanak Bohçaları Tarifi



SOSLU ISPANAK BOHÇALARI

Malzemesi
1 kg Ispanak
2 Yufka
Yoğurt
Tamek Domates Salçası
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Ispanak yıkandıktan ve doğrandıktan sonra yağda kavrulur Tuz ve karabiber eklenir(Hiç suyu kalmaması gerekir) Ilıklaşması beklenir 4 kaşık yoğurt ve 2 yemek kaşığı zeytinyağından oluşan harç yufkaya sürülür Yufkalar dörde bölünür ve her bir parça içine harç konarak köşelerinden kapatılır Harç üzerlerine de sürülür (Ne kadar bol sürülürse o kadar yumuşak olacaktır)Fırın tepsisine yağlı kağıt konur ya da tepsi yağlanır yerleştirilir 150 derecede önceden ısıtılmış fırında 5-8 dakika pişirilir(Yufkanın kurumamasına dikkat ederek) Fırından çıkartılarak her bir parça ayrı servis tabağına alınır, Üzerini kaplayacak kadar yoğurt dökülür Önceden yağda kızdırılmış 2 çorba kaşığı salça da üzerine şekil verilerek dökülür ve servis edilir İstenirse pul biberle süslenir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.