Soslu İspanak Bohçaları Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu İspanak Bohçaları TarifiSOSLU ISPANAK BOHÇALARI Malzemesi 1 kg Ispanak 2 Yufka Yoğurt Tamek Domates Salçası 2 yemek kaşığı Zeytinyağı Tuz Karabiber Ispanak yıkandıktan ve doğrandıktan sonra yağda kavrulur Tuz ve karabiber eklenir(Hiç suyu kalmaması gerekir) Ilıklaşması beklenir 4 kaşık yoğurt ve 2 yemek kaşığı zeytinyağından oluşan harç yufkaya sürülür Yufkalar dörde bölünür ve her bir parça içine harç konarak köşelerinden kapatılır Harç üzerlerine de sürülür (Ne kadar bol sürülürse o kadar yumuşak olacaktır)Fırın tepsisine yağlı kağıt konur ya da tepsi yağlanır yerleştirilir 150 derecede önceden ısıtılmış fırında 5-8 dakika pişirilir(Yufkanın kurumamasına dikkat ederek) Fırından çıkartılarak her bir parça ayrı servis tabağına alınır, Üzerini kaplayacak kadar yoğurt dökülür Önceden yağda kızdırılmış 2 çorba kaşığı salça da üzerine şekil verilerek dökülür ve servis edilir İstenirse pul biberle süslenir |
|