Pırasalı Bükme Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasalı Bükme TarifiPırasalı Bükme Tarifi Malzemeler 2 adet yufka 2 adet pırasa 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı salça 1 küçük boy domates (küp küp doğranmış) peynir teflon tava:) her yufka için 1 yemek kaşığı sıvıyağ Yapılışı İÇ HARCI: Pırasalar ince ince doğranır, 2 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur ardından salça ve domates eklenir suyunu çekeseye kadar kavrulmaya devam edilir BÖREK YAPILIŞI: Düz bir zeminde yufkayı tamamen açın pırasalı iç ve peynir yufkaya serpiştirilir uçlarından ortaya doğru kare şeklinde dört bir yanından kapatılır 1 çorba kaşığı yağ kızdırılır böreği koyup iki tarafıda iyice kısık ateşte pişilir afiyet olsun:) |
|