Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bükme, pırasalı, tarifi

Pırasalı Bükme Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pırasalı Bükme Tarifi



Pırasalı Bükme Tarifi

Malzemeler
2 adet yufka
2 adet pırasa
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 küçük boy domates (küp küp doğranmış)
peynir
teflon tava:)
her yufka için
1 yemek kaşığı sıvıyağ



Yapılışı

İÇ HARCI:
Pırasalar ince ince doğranır,
2 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur
ardından salça ve domates eklenir
suyunu çekeseye kadar kavrulmaya devam edilir

BÖREK YAPILIŞI:
Düz bir zeminde yufkayı tamamen açın pırasalı iç ve peynir yufkaya serpiştirilir uçlarından ortaya doğru kare şeklinde dört bir yanından kapatılır
1 çorba kaşığı yağ kızdırılır
böreği koyup iki tarafıda iyice kısık ateşte pişilir
afiyet olsun:)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.