Edirne Usulü Nohutlu Ekmek Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Edirne Usulü Nohutlu Ekmek Tarifi1 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi 2 Su Bardağı su 1 Çorba Kaşığı tuz 6 Su Bardağı un 45 gr nohut Nohudu yıkayıp havanda dövün Bir kaba alıp sıcak suyla ıslatın ve 1 saat bekletin 1 bardak unu, tuz ve su ilavesiyle yoğurup yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın Nohudu ekleyip karıştırın ve 2-3 misli kabarana kadar bekletin Ayrı bir yerde boza kıvamında bir hamur hazırlayıp nohutlu hamuru ekleyin ve iyice karıştırın Üzerini nemli bir bezle örtüp sıcak bir yerde sabaha kadar bekletin (2 saatte bir yoğrulması gerekiyor) Kabaran hamuru kalan un, tuz ve su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında olana kadar yoğurun Hamuru yağlanmış tepsiye yayın Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda 1 saat bekletin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin Sıcak veya ılık olarak servis yapın |
|